Teatrele de stat din Timişoara şi-au redeschis scenele. Vezi de ce nu se simte criza în cultură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teatrele de Stat redeschid stagiunea 2011-2012 încrezătoare
Teatrele de Stat redeschid stagiunea 2011-2012 încrezătoare

Directorii celor trei mari instituţii de cultură spun că nu fac compromisuri atunci când vine vorba de calitatea spectacolelor.

„Teatrul Naţional a resimţit criza cu precădere la nivelul resurselor umane, în ce priveşte personalul angajat, afectat de scăderea salariilor, ca şi de măsurile economice succesive,” a afirmat Ada Hausvater, director general al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara. Trei premiere se anunţă în programul lunii septembrie TNT, şi anume „Alergătorul”, în regia Oliviei Grecea, în data de 17, apoi pentru 22 septembrie este programat spectacolul de teatru  „O scrisoare pierdută”, regizat de Ada Lupu şi „Deşteptarea primăverii”, un spectacol de Cristian Ban ce poate fi vizionat începând cu data de 28.  În privinţa economisirii, Ada Lupu a asigurat: “nu am făcut şi nu facem compromisuri în ceea ce priveşte calitatea spectacolelor.”

Stagiunea a început neîntârziat şi la Teatrul Maghiar unde „din fericire, am fost precauţi şi ne-am planificat spectacolele din timp. Odată cu scumpirile apărute, a fost făcută o rectificare, în sensul că am primit fonduri pentru a acoperi diferenţele de preţ,” a explicat directorul instituţiei, Balázs Attila. Teatrul Maghiar de Stat Csiki Gergely are programate nu mai puţin de 12 spectacole pentru întreaga lună.

Teatrul German de Stat şi-a redeschis sălile pentru publicul larg pe 10 septembrie, cu piesa „Mountainbikerii”. Deşi prima premieră este programată pentru luna octombrie, spectacolele care au intrat deja în „heavy rotation” sunt „Grăsani în fustă”, „Don Carlos”, „Sunetul Muzicii”, „Omul invizibil” şi „Prima iubire”.
Preţurile biletelor nu diferă mult de la o instituţie la alta, acestea menţinându-se la 15-20 de lei.

Auăleu, nimic grav
Teatru independent cu public aparte, dar fidel, „Auăleu Teatru de Garaj şi Curte” nu se plânge nici de schimbări, nici de neajunsuri: „criza nu ne afectează deloc, nici spectacolele, nici resursele, cel puţin nu acum” a declarat Ovidiu Mihăiţă, responsabil cu trupa, cu actoria, dar şi cu înscenarea pieselor. Trupa sa are două reprezentaţii programate pentru luna aceasta, pe 27 şi pe 28, de la ora 20.30. Spectacolul lor actual e cu cântec şi e intitulat „Ferma Animalelor”.  Preţul întreg al biletului este de 20 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite