Plimbare pe două roţi în jurul Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de ciclism din Timişoara se pregătesc pentru o nouă plimbare prin localităţile din judeţ. Echipa „Verde pentru Biciclete" a lansat o nouă invitaţie pentru iubitorii mersului pe două roţi: o tură de 30 de kilometri.

Vremea urâtă le-a cam dat bătăi de cap celor care preferă să-şi petreacă după-amiezele sau sfârşitul de săptămână plimbându-se pe biciclete. Tocmai de aceea, membrii echipei „Verde pentru Biciclete" s-au gândit că este timpul pentru o nouă „Tură bănăţeană", adică o plimbare în grup prin împrejurimile oraşului, aşa că au programat una pentru sâmbătă dimineaţa. Ieşirea în aer liber va fi o provocare pentru mulţi pasionaţi de ciclism din Timişoara, pentru că se întinde pe un traseu lung de 30 de kilometri. Bicicliştii sunt sfătuiţi să fie pregătiţi pentru un traseu destul de lung. Pentru că deplasarea se va face în mare parte pe drumuri asfaltate, o proporţie mai mare de 90 la sută, acestora le este recomandat să folosească biciclete echipate de şosea sau Trekking. Pentru protecţie, cei care vor participa la „Tura bănăţeană" trebuie să poarte căşti şi chiar veste reflectorizante.

Plecare matinală

Timişorenii care vor dori să plece în plimbare cu bicicleta trebuie să fie prezenţi sâmbătă dimineaţa în parcarea Timco, acolo unde este „Casa Verde pentru Biciclete". Pornirea va avea loc de la ora 8.00. De aici se va pleca pe două roţi spre Giarmata, apoi spre Pişchia, de acolo către Bencecul de Jos şi apoi grupul se va întoarce spre Timişoara. Iniţial, traseul era mai scurt şi trecea pe la Pădurea Verde, dar furtunile din ultimele zile nu au ţinut partea temerarilor, iar în zonă este încă prea multă apă ca aceasta să fie traversată. Cu toate că traseul se anunţă lung şi dificil pentru unii dintre biciclişti, organizatorii s-au gândit şi la popasuri de regrupare. În timpul acestor popasuri, bicicliştii rămaşi în urmă sunt aşteptaţi, iar cei care sunt înfometaţi pot servi masa.

ATENŢIONARE

Bicicliştii sunt sfătuiţi să  fie pregătiţi pentru un traseu lung de 30 de kilometri

DUMINICĂ

Concert de jazz adus din Germania

Ultima zi a săptămânii vine cu o surpriză pentru cei care apreciază jazz-ul cu influenţe noi, dar şi pentru cei care ştiu să deosebească muzica de calitate de restul muzicii. Clubul River Deck din Timişoara reia seria evenimentelor alese cu un concert al formaţiei germane Club des Belugas, alături de care va susţine un recital solista Brenda Boykin. Astfel, duminică, 27 iunie, de la ora 22.00, atmosfera va fi cuprinsă de ritmuri de nujazz pentru a încheia aproape perfect săptămâna.

Sâmbătă

Petrecere cu Miss Sunshine

Tinerii din Timişoara se vor bucura de o seară plină de muzică pe gustul lor şi vedete din lumea evenimentelor techno. Sâmbătă noaptea, la fostul club The Note din oraş, va avea loc evenimentul „Back 2 Minimal Techno". Începe la miezul nopţii şi organizatorii garantează o atmosferă numai bună pentru party. Petrecerea va începe cu Prozak şi Drummer. Surpriza serii este Miss Sunshine, din Croaţia. Cei care vor să participe la evenimente trebuie să fie pregătiţi pentru că, spre dimineaţă petrecerea se va muta.

VINERI

Teatru la început de vară

Teatrul German din Timişoara îi aşteaptă pe toţii pasionaţii de dramaturgie la unul dintre ultimele spectacole ale stagiunii 2009-2010. „Shaking Shakespeare", de Lia Bugnar, este un spectacol a cărui premieră a purtat numărul 400 în istoria Teatrului German de Stat din Timişoara. Pentru acest proiect s-a lucrat foarte mult în colaborare cu Teatrul Naţional din Sibiu. Spectacolul, care are loc astăzi, de la ora 19.00, are în centru ideea puterii, regăsită constant în operele lui Shakespeare.

Mircea Baniciu în concert

Celebrul cântăreţ de folk, alături de Vlady Cnejevici şi Teo Boar vor cânta mâine, 26 iunie, la Grădina Bănăţeană din Timişoara. Evenimentul va începe la ora 22.00 şi preţul unui bilet este de de 20 de lei.

Expoziţie de demult

„Promovarea turistică de altădată" va fi tema unei expoziţii care se deschide astăzi la Infocentrul turistic din Timişoara. Timişorenii pot admira documente de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX.

Seară muzicală

Filarmonica „Banatul" din Timişoara îi aşteaptă astăzi pe timişoreni iubitori de muzică cu un concert simfonic deosebit intitulat „Seara muzicală". Evenimentul va avea loc la Sala Capitol, de la ora 19.00. 

Rembrandt la Timişoara

Mai bine de 100 de gravuri create de celebrul pictor olandez în anii 1600 sunt expuse la Muzeul de Artă din Timişoara. Expoziţia de la Palatul Baroc este o premieră absolută iar preţul de intrare este între 5 şi 10 lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite