TIMP LIBER: Festivalul inimilor din Timisoara este un regal de folclor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii vor avea parte de un weekend plin la sărbătoarea folclorului mondial, ce se va desfăşura în Parcul Rozelor. Artişti populari din România, Serbia, Ucraina, Grecia, Turcia, Olanda şi alte ţări europene vor performa în capitala Banatului.

O nouă ediţie a Festivalului Inimilor, un eveniment folcloric ce a devenit deja tradiţie are loc la Timişoara în acest weekend. Astăzi, formaţiile participante vor defila prin centru. Spectacolele vor avea loc până la finalul săptămânii. În acelaşi timp, în Parcul Rozelor, va avea loc şi Târgul de vară al meşteşugarilor. Spectacole inedite susţinute de  mai bine de 30 de ansambluri populare chiar şi din colţuri mai îndepărtate ale lumii vor dansa pe scena din Parcul Rozelor, în fiecare seară, până la finalul săptămânii.

Târgul meşteşugarilor
Toţi cei care vor să vadă porturi şi dansuri populare din Grecia, Costa Rica, Olanda, Macedonia, Turcia, Serbia, Ucraina sau Ungaria sunt aşteptaţi zilnic în Parcul Rozelor pentru a urmări evenimentul.  Participanţii la eveniment şi-au etalat porturile tradiţionale într-o paradă, care s-a desfăşurat aseară prin centrul oraşului, de la Catedrală la Operă, din nou la Catedrală şi apoi în Pacul Rozelor. Timişorenii vor putea admira, tot în Parcul Rozelor, până duminică, obiecte tradiţionale făcute de meşteşugarii şi creatorii populari din întreaga ţară. Doritorii pot cumpăra de la ei ceaune, podoabe, împletituri, costume populare, icoane sau chiar oale de lut.
Evenimentul va continua astă-seară, de la ora 19.00, cu un spectacol al ansamblurilor Lugojana, Nitsanim din Olanda, Cununa Timişului, Ansamblul Bănăţeana, Ansamblul Tradiţii Maramureşene, Ansamblul Cununiţa, Ansamblul Fiore di Levante din Grecia, Doina Timişului, Bokreta, Rapsodia mureşeană, Ansamblul Banatul şi Ansamblul Bitola din Macedonia.

RECOMANDĂRI

VINERI / Culisele aeronauticii europene în imagini
Centrul Cultural Francez din Timişoara a organizat o expoziţie dedicată aeronauticii, care poate fi vizitată în fiecare zi, până în 16 iulie. Expoziţia oferă o viziune spectaculoasă a tehnologiei dezvoltate de către grupul EADS (European Aeronautic Defence&Space Company). Antoine Gonin, autorul expoziţiei, a străbătut Europa în lung şi-n lat pentru a realiza aceste fotografii care ilustrează capturi spectaculoase ale aparatelor de zbor, fie că este vorba despre cel mai mare avion de pasageri din lume sau despre avioane surprinse în tuneluri de vânt.

SÂMBĂTĂ / Circ la înălţime pentru timişoreni

image

Timişorenii se pot delecta astăzi cu un spectacol de circ în parcarea unui hypermarket de pe Calea Aradului din Timişoara. Circarii şi-au început deja reprezentaţiile, iar preţul unui bilet este de 20 de lei. Publicul va avea parte de un spectacol din care nu vor lipsi dresorii de animale (tigri, cămile, zebra, maimuţe, lei sau lame), numere de echilibristică, fachiri şi clovni. De asemenea, cei care vor merge la circ vor putea să vadă şi alte specii de animale exotice, cum sunt iguana, şerpi anaconda sau păienjenii uriaşi. 

DUMINICĂ / Trilogie modernă cu vampiri
A treia parte din seria Twilight a ajus pe marile ecrane ale Timişoarei cu prducţia Saga Amurg – Eclipsa. Astă-seară, de la ora 20.00, puteţi vedea povestea unor crime misterioase din Seattle şi a unui vampir care caută răzbunare (Victoria). În mijlocul acestor întâmplări, Bella este forţată să aleagă între iubirea sa pentru Edward şi prietenia cu vârcolacul Jacob - ştiind că alegerea sa ar putea să izbucnească o luptă eternă între vampir şi vârcolac. Împrejurările însă îi apropie pe Edward si pe Jacob şi duc chiar la o alianţă între vampiri şi vârcolaci.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite