WEEKEND Festival cu pâine caldă, miere şi artă populară la Muzeul Satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producători din întreaga regiune îşi vor etala produsele pentru timişoreni în acest final de săptămână în cadrul unui eveniment special care va avea loc la Pădurea Verde. Produse tradiţionale dar şi obiecte decorative vor etalate în faţa timişorenilor.

Muzeul Satului va fi atracţia principală în acest weekend pentru că aici au venit cei mai pricepuţi meşteşugari din regiune. Tot aici, mai bine de 100 de producători, unii chiar din Ungaria, se vor lăuda cu cele mai bune produse ale lor. Astăzi a început „Târgul Produselor Tradiţionale Ecologice şi Meşteşugăreşti din Banatul Istoric", eveniment care se va desfăşura până la finalul săptămânii.

Delicii pentru toţi

Timişorenii care se decid să treacă pe acolo vor putea gusta cea mai proaspătă pâine din regiune, dar şi legume şi fructe ca din grădina bunicii. „Sunt produse din mai multe domenii. O să fie zone cu produse de panificaţie, patiserie, zone cu articole de artizanat, zone cu băuturi şi chiar preparate de carne", a spus Adriana Szasz, unul dintre organizatorii festivalului „Pita de Banat", parte a marelui eveniment. Astfel, gurmanzii pot cumpăra chiar şi peşte sau produse lactate şi pot urmări şi concursuri gastronomice. Pe tot parcursul weekendului, atmosfera va fi întreţinută de asambluri folclorice.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite