TIMP LIBER: Gurmanzii au propria expoziţie la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar dacă nu cumpără, vizitatorii vor putea să guste din prăjituri
Chiar dacă nu cumpără, vizitatorii vor putea să guste din prăjituri

Timp de trei zile, cele mai bune prăjituri pentru sărbători aşteaptă să fie degustate şi cumpărate. Organizatorii spun că preţurile mici ale produselor gastronomice din târg îi vor ajuta pe timişoreni la pregătirea mesei de Crăciun.

Oricât de rea ar fi recesiunea, de astăzi, timişorenii au un motiv pentru a uita de vremurile grele pe care le traversează şi pentru a visa cu ochii deschişi la mâncare. Nu vor putea fi găsite mâncăruri grele şi uleioase, acest weekend urmând să fie unul cât se poate de dulce şi dedicat în exclusivitate prăjiturilor. Astfel, de la simple gogoşi şi amandine, până la torturi complicate şi prăjituri cremoase ale căror nume cu greu pot fi pronunţate, timişorenii vor fi „stârniţi” de expozanţi.

Specifice sărbătorilor
„Oamenii nu vor renunţa să pună pe masă sau să ofere cadouri constând în produse culinare specifice sărbătorilor de iarnă, indiferent că vorbim de elemente de patiserie şi de cofetărie, băuturi tradiţionale şi nu numai. Există un obicei ca o mare parte dintre acestea să fie asigurate de diverşi agenţi economici care produc şi comercializează aceste bunuri, dar şi de producători individuali. Prin acest mod clientul câştigă timp, nu are bătăi de cap şi este sigur că produsul dorit va fi gustos şi nu vor apărea surprize în timpul preparării”, a spus Eugenia Tiron, una dintre organizatoare.

Pe lângă prăjituri şi o serie de produse de patiserie, timişorenii vor avea ocazia să deguste şi o serie de băuturi specifice sărbătorilor de iarnă, o parte dintre acestea fiind alcoolice. Organizatorii spun că preţurile vor fi sub cele practicate în comerţ. „Scopul final al expoziţiei este ca timişorenii să aibă parte de un regal al delicateselor şi deliciilor, al bucuriilor generate de pregătirea petrecerilor pentru Sarbatorile de Iarnă”, a mai spus Eugenia Tiron.
Expoziţia cu vânzare va fi deschisă până duminică seara şi va avea loc la demisolul Iulius Mall, în zona Sarra Blu.

Expozanţi cu premii la activ prin prăjituri
Pe lângă marii producători de prăjituri, la expoziţia dulce vor participa cu standuri şi mici producători. Chiar dacă nu au acelaşi renume ca şi marii jucători de pe piaţa alimentară, producătorii independenţi se laudă cu premii câştigate la diverse competiţii gastronomice din lume ce au ca element de bază zahărul.

Lansare de carte regală de bucate

Principesa Margareta va împărtăşi secrete din bucătărie

Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta, va participa sâmbătă la Timişoara la o lansare inedită. Este vorba de „Carte regală de bucate”, în care sunt împărtăşite cu publicul larg secrete din bucătăria Casei Regale. „Titlul cărţii nu conţine nicio metaforă şi nicio ironie. Sunt fericită că vă pot oferi o carte de bucate, regală la modul propriu. Ştim cu toţii cât de importantă a fost şi rămâne, în ritualul şi acţiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea. Familiile Regale au adunat atâta tradiţie, frumos, calitate şi experienţă, încât împărtăşirea lor este o binefacere, dar şi o plăcere”, a spus Principesa Margareta. Lansarea are loc de la ora 18, la demisolul Iulius Mall.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite