INEDIT Cântăreţi de operă şi de jazz şi actori din Timişoara, alături de Răzvan Mazilu, urcă pe scenă pentru salvarea câinilor comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Giurgiu (Jais), Răzvan Mazilu şi Claudia Ieremia sunt doar trei dintre artiştii care vor participa la spectacol
Alina Giurgiu (Jais), Răzvan Mazilu şi Claudia Ieremia sunt doar trei dintre artiştii care vor participa la spectacol

Actorii de la TNT, cântăreţii la Operă şi formaţia Jais participă la un eveniment caritabil. Ideea evenimentului i-a aparţinut cornistului Nicolae Bialis, care şi-a convins colegii de breaslă să participe la un spectacol caritabil pentru strangere de fonduri necesare pentru sterilizarea maidanezilor.

Violonista Corina Murgu, actorii Doru Iosif, Ana Munteanu şi Claudia Ieremia, baritonul Dan Patacă, membrii trupelor Jais, Incanto Quartetto şi Art Kammerorchester, alături de coregraful Răzvan Mazilu, vor participa la cel mai mare spectacol organizat vreodată la Timişoara pentru salvarea câinilor comunitari.

Ideea evenimentului i-a aparţinut cornistului Nicolae Bialis, care şi-a convins colegii de breaslă să participe la un spectacol caritabil pentru strangere de fonduri necesare pentru sterilizarea maidanezilor. „Eu sunt un iubitor de animale. Am luat de pe stradă cinci căţei şi mult mai multe pisici. I-am sterilizat pe banii mei. Văzând pe Facebook problemele cu care se confruntă cei de la Asociaţia Pet Hope, care nu au bani pentru sterilizare, am zis că trebuie să facem ceva. Măcar să sensibilizăm un pic opinia publică”, a declarat Nicolae Bialis.

Răzvan Mazilu prezintă show-ul
Gazda evenimentului de joi, 15 decembrie, de la ora 19.00, care se va desfăşura în Sala 2 a Teatrului Naţional, va fi renumitul dansator şi coregraf Răzvan Mazilu, care vine la Timişoara special pentru a susţine această cauză. „Mi-am adunat o parte din colegii de la operă şi de la teatru. Am fost deschişi şi directorii celor două instituţii. Sperăm să vină alături şi oficialităţile locale, iar în urma acestui eveniment să se strângă ceva bani”, a mai spus Bialis.

Intrarea la spectacol este gratuită, însă se face prin intermediul invitaţiilor. „Am spus da pentru acest eveniment pentru că mi-e milă de aceste animăluţe. Nu este o soluţie să îi eutanasiezi, mai ales dacă există şi alte soluţii. Hai să încercăm împreună să punem umărul”, a afirmat Alina Giurgiu, solista trupei Jais.

Sterilizarea câinilor continuă
Un câine sterilizat înseamnă zece pui abandonaţi mai puţin, în fiecare an. Donaţiile vor sprijini campania «România fără câinii străzii», program de sterilizare în masă a câinilor fără stăpân, respectiv a celor fără drept de montă. „Când alternativa legislativă dispune eutanasierea a mii de animale fără apărare, speranţa lor sunt oamenii cu inimă. Prezenţa la acest eveniment este un act civic şi uman exemplar”, a declarat Raluca Ceauşu, reprezentantă a Asociaţiei Pet House din Timişoara.

Sterilizarea câinilor din Timişoara, care a început în această vară, va continua şi în perioada următoare. „Lipsa de fonduri e o problemă pentru noi, oamenii nu au bani să plătească pentru sterilizarea câinilor. Sterlilizarea unui câine costă între 80 şi 130 lei”, a mai spus Raluca Ceauşu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite