Amnezia l-a lovit pe Claudiu Hauptmann

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul carnagiului din Banat nu are amintiri despre accidentul în care au murit şase oameni. Tânărul de 19 ani, care a provocat cel mai grav accident din ultimii ani din Banat, nu a putut să lămurească anchetatorii.

Tânărul Claudiu Hauptmann, cercetat penal pentru uciderea din culpă a şase oameni, a fost zgârcit în declaraţii cu poliţiştii şi procurorul care îl anchetează. El nu a putut să ofere foarte multe detalii despre accidentul rutier pe care poliţiştii spun că l-a provocat, motivând că s-a lovit la cap şi că nu are amintiri prea multe din ziua accidentului, petrecut în 7 iulie 2009.
„Nu a putut să ofere detalii despre accident. Ştia că a fost la mall în Timişoara înainte de producerea accidentului şi că apoi s-a trezit la spital. Oricum avocaţii au tras de timp şi au încercat să întârzie trimiterea în judecată. Ei nu au avut obiecţii la expertiza tehnică realizată de expertul auto numit de ei, apoi au cerut supliment de expertiză. Aceste lucruri sunt menite să întârzie o anchetă al cărei rezultat este clar. El trebuie trimis în judecată”, a declarat unul dintre anchetatorii care lucrează în prezent la dosarul penal.  
Dosarul în care este cercetat Claudiu Haptmann pentru ucidere din culpă este instrumentat de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, Gabriel Moraru. Acesta i-a citat în această săptămână pe Hauptmann şi avocatul său pentru a-i fi prezentat materialul, urmând ca în scurt timp să fie finalizat rechizitoriul. „Este un act de procedură care trebuie îndeplinit. Voi finaliza dosarul în termen scurt”, a spus procurorul Moraru.

Dramă pentru şase familii
Hauptmann conducea pe ploaie un autoturism Peugeot 207 în care se mai aflau prietena lui şi un alt cuplu de liceeni când a intrat pe contrasens, unde a izbit frontal un Daewoo Espero în care erau patru persoane. Fetele din Peugeot au murit imediat dupa impact. Toţi cei patru din Espero au murit pe loc. Acul vitezometrului din maşina condusă de Claudiu Hauptmann s-a oprit la 130 de km/h, iar expertiza auto arată că Peugeotul circula cu 160 de km/h în momentul impactului, care a avut loc într-o curbă. Automobilul Daewoo Espero circula cu 50 km/h.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite