RATT are datorii de peste 241.000 de lei la bodyguarzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia trebuie să vândă 80.000 de bilete ca să îşi plătească datoriile bodyguarzilor care transportă banii. Regia Autonomă de Transport Timişoara datorează aproape 60.000 de euro unei firme conduse de un fost poliţist de „Crimă Organizată”.

Regia Autonomă de Transport Timişoara a fost dată în judecată pentru datoriile de peste 241.000 de lei pe care le-a acumulat la firma Zen-Guard. Bodyguarzii se ocupă de transportul banilor încasaţi de la chioşcurile de bilete RATT şi păzesc depourile de tramvaie.
Conducerea instituţiei nu a mai achitat facturile pentru compania de pază din iulie 2009, deşi a fost somată în repetate rânduri. Regia Autonomă de Transport Timişoara ar trebui să vândă peste 80.000 de bilete cu două călătorii ca să strângă bani şi să achite datoriile de peste 241.000 de lei pe care le are de plătit firmei de pază Zen-Guard.

RATT anunţă că-şi va achita datoria
Datoriile provin din cea de-a doua parte a anului 2009 şi reprezintă plata pazei clădirilor Regiei Autonome de Transport Timişoara şi a depourilor de tramvaie, care sunt supravegheate de angajaţii Zen încă din anul 2007. În plus, firma de pază a mai semnat un contract cu RATT în anul 2008, prin care Zen-Guard a fost angajată să asigure transportul de valori al RATT. Bodyguarzii transportă banii încasaţi din biletele cumpărate de timişoreni la chişcuri cu două maşini blindate. „Datoriile urmează să fie achitate în perioada următoare.Au existat unele probleme cu banii, însă ele vor fi rezolvate”, a spus Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Timişoara.
Firma Zen-Guard este condusă de Adrian Diaconu, care a plecat de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara în urmă cu câţiva ani, în urma unui scandal în care mai mulţi poliţişti au fost acuzaţi de implicare în înmatricularea cu acte în regulă a unor maşini furate din Occident.

Restanţe la căldură
Compania mai are un proces cu firma Colterm, care asigură încălzirea clădirilor RATT. Acest proces a debutat după ce Regia Autonomă de Transport a uitat să-şi plătească datoriile la căldură. Valoarea totală a restanţelor se ridică la aproximativ 200.000 de lei, iar Colterm a hotărât să acţioneze regia în instanţă, după ce, timp de un an, a trimis somaţii de plată.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite