Doi olandezi aflaţi într-o misiune nobilă au trecut călare şi prin Lugoj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi călăreţi olandezi. FOTO: redesteptarea.ro
Cei doi călăreţi olandezi. FOTO: redesteptarea.ro

Un grup de olandezi membri ai unei organizaţii non-guvernamentale au pornit călare într-un tur al Europei, de la Amsterdam până la Istanbul şi înapoi. Scopul lor este de a strânge fonduri pentru construirea unui centru pentru copiii bolnavi de cancer din Olanda, după cum informează site-ul redesteptarea.ro.

Pe tot parcursul călătoriei sunt doi călăreţi, unul însă este schimbat constant de alt membru al organizaţiei. Călăreţii au plecat pe 9 aprilie din Olanda şi au străbătut până acum Germania, Austria, Ungaria şi România. Intrarea în România s-a făcut sâmbătă pe la vama Cenad, iar la Lugoj au ajuns în cursul zilei de ieri. Conform site-ului redesteptarea.ro, aici i-a preluat lugojeanul Cristian Poszipal care i-a însoţit bucuros până la ieşirea din municipiu, spre Caransebeş.

După ce vor ieşi din România prin vama Ruse, urmează să străbată Bulgaria, apoi destinaţia finală Istanbul. La întoarcere, traseul va fi prin Ucraina, Polonia şi Germania, totalul însumând aproximativ 6.000 de kilometri.

Dorm sub cerul liber

Zilnic, călăresc la pas între 25 şi 50 de km cu cei doi cai, unul de şase şi celălalt de 11 ani. Dormitul se face în general în cort sau, dacă timpul o permite, chiar sub cerul liber în sacul de dormit. Olandezii dispun de un card de cumpărături decontat de către administraţia din Amsterdam. Organizatorii au reuşit până acum să strângă 40.000 de euro, dar suma la care vor să ajungă se ridică la 100.000 de euro, care vor fi donaţi fundaţiei care luptă pentru prevenirea şi tratarea cancerului, după cum explică sursa citată anterior.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite