O nouă fabrică de mare calibru în România? BMW caută noi locaţii în Europa de Est, iar Lugojul ar putea fi o variantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

La începutul acestui an, cotidianul german "Handelsblatt" anunţa că producătorul de automobile BMW intenţionează să deshidă o nouă fabrică de automobile, iar zonele pe care le are în vedere sunt Brazilia, Mexic sau ţările din Europa de Est, România fiind una dintre opţiuni.

Posibilitatea a fost indicată de un consilier local din Lugoj. "Din surse neverificate încă, am aflat că producătorul bavarez BMW s-a arătat interesat de construirea unei fabrici la Lugoj. Pentru aceasta ar avea nevoie de 100 de hectare de teren, iar noi ar trebui deja să ne orientăm spre aceste aspecte", a spus Albin Gaidoş în şedinţa de ieri a Consiliului Local Lugoj, citat de Redeşteptarea.

Primarul Lugojului, Francisc Boldea, a confirmat cele spuse de consilier, însă nu a dorit să ofere detalii. "Deocamdată nu am multe date. Discuţia este la un nivel de principiu şi nu am informaţii sau oferte concrete, de aceea nici nu am dat publicităţii această noutate", a declarat Boldea în aceeaşi şedinţa de consiliu.

Ce-am avut şi ce-am pierdut: Mercedes ne face cu mâna din Ungaria

Conform presei germane, extinderea BMW este absolut necesară, dat fiind planul constructorului bavarez de a vinde două milioane de maşini pe an în 2016, faţă de 1,67 milioane, anul trecut. Amplasamentul noii fabrici va fi anunţat de colosul german în această toamnă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite