Timişoara oferă cele mai ieftine apartamente din ţară. Preţurile sunt în cădere liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala Banatului este o adevărată ţară promisă pentru cei care au bani lichizi sau cei care au „binecuvântarea” băncilor. După o vară fierbinte, cu scăderi masive de preţuri, specialişii susţin că preţurile la apartamente vor scădea şi în aceată toamnă.

Timişoara rămâne şi în luna septembrie oraşul cu cele mai ieftine apartamente din România. Conform analizelor realizate de  un site specializat în analize imobiliare, preţurile au continuat să scadă şi după vara fierbinte care s-a încheiat. Astfel, preţurile apartamentelor au scăzut cu un procent şi jumătate. Preţul mediu pe metru pătrat util este acum de 839 euro. Faţă ce aceeaşi perioadă a anului trecut, diferenţa este de aproape 15 la sută. „Timişoara a scăzut cel mai bine. În ultimele şase luni, Timişoara se află pe primul loc în ţară la tranzacţii imobiliare. A depăşit Bucureştiul”, a declarat agentul imobiliar Andrei Văcaru.

Prima Casă, în pericol

Agenţii imobiliari prevăd în continuare o scădere a preţurilor şi pentru această toamnă. Aceştia spun că în acest moment există trei categorii de oameni care îşi cumpără case. Cei care sunt cuprinşi în programul Prima Casă, cei care caută şi participă la licitaţii pentru locuinţe la preţ redus şi cei care au bani de investit.
„Se aude deja un zvon că de la anul nu o să mai existe programul Prima Casă. Asta îi face pe mulţi să se orienteze cât mai rapid. Cei care merg pe licitaţii pot cumpăra la preţuri cu adevărat mici. Uneori banca a anulat licitaţia pentru că s-a ajuns la preţuri ridicol de mici”, a explicat Văcaru.
Spre exemplu, un apartament cu două camere, în Piaţa Doina, s-a vândut cu 18.500 de euro, iar o casă în Dumbrăviţa a fost cumpărată cu 65.000 de euro. „Preţurile vor scădea în continuare toată această toamnă”, a mai spus agentul imobiliar.

Apartamentele cu patru camere nu au căutare

Cea mai mare scădere s-a înregistrat la apartamentele noi. Preţurile au scăzut faţă de luna trecută cu 1,8 la sută. Preţul mediu ajunge astfel la 869 euro pe metru pătrat. Apartamentele vechi se vând acum cu 1,4 la sută mai ieftin. Cele mai afectate au fost apartamentele cu patru camere, ale căror preţuri a scăzut cu 2,7 la sută, iar cele cu două camere au un avantaj pentru cumpărători de 1,9 la sută.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite