Afacere pusă în pericol de falsuri legalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Ital-Rom are probleme pentru că a construit pe terenul primăriei. O firmă de construcţii din capitala Banatului are blocată o investiţie de trei milioane de euro.

Falsurile confecţionate de o reţea care a vândut terenurile Primăriei Timişoara au blocat o afacere a uneia dintre cele mai mari firme de construcţii din oraş. Firma Ital-Rom Construcţii SRL a construit un complex rezidenţial cu zeci de apartamente la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Gheorghe Asachi, în urmă cu doi ani.
Construcţia a fost înălţată pe terenul Primăriei Timişoara, care fusese vândut firmei Ital-Rom cu acte false, însă patronii nu ştiau de falsuri. Patronii firmei Ital-Rom Construcţii erau convinşi că terenul le aparţine, mai ales că au primit autorizaţie de construcţie şi certificat de urbanism de la Primăria Timişoara. Asta pentru că funcţionarii primăriei nu au făcut nici cele mai elementare verificări şi nu şi-au dat seama că dau firmei Ital-Rom Construcţii aviz favorabil să construiască blocuri chiar pe terenul primăriei.
„Ital-Rom Construcţii SRL a ridicat un bloc de locuinţe pe terenul care aparţinea Primăriei Municipiului Timişoara, locuinţe pe care nu le mai poate intabula şi vinde şi astfel, societatea intră în stare de faliment, neputându-şi onora în continuare împrumuturile luate de la societăţile bancare”, se arată în documentele procurorilor. Reprezentanţii firmei au refuzat să comenteze, pentru moment, situaţia financiară a societăţii.
Falsurile au fost realizate de o grupare în care sunt implicaţi mai mulţi notari şi funcţionari publici de la Cartea Funciară şi Primăria Timişoara. Ionel Cârpaci, bossul mafiei imobiliare ţigăneşti din Timişoara, şi partenerul său, Kelemen Francisc, de 37 de ani, absolvent al Facultăţii de Drept, au fost arestaţi recent pentru această afacere.
Falsurile au fost intabulate la Cartea Funciară cu complicitatea funcţionarilor, iar documentele ulterioare, folosite pentru vinderea în fals a terenului, au fost legalizate la două cabinete notariale. Unul aparţine Teodorei Noţingher, care a fost colegă la Facultatea de Drept cu Francisc Kelemen, unul dintre ţepari. Biroul notarial al Saftei Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste, a legalizat alte documente folosite în tranzacţia care ulterior a păgubit firma.

Acuzat că „învie” morţii
Kelemen Francisc, de 37 de ani, este considerat creierul ţepei imobiliare, el fiind acuzat că a „înviat” în acte o femeie moartă de 20 de ani, pentru a pune mâna pe terenurile pentru care aceasta nu avea moştenitori. Procurorii l-au „albit” pe Kelemen, declarându-l nevinovat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite