Inundaţiile fac ravagii în Timiş: o persoană a fost luată de ape, iar trei sate sunt izolate GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundatii. FOTO: redesteptarea.ro
Inundatii. FOTO: redesteptarea.ro

Localităţile cele mai grav afectate de viitură sunt Curtea, Dumbrava, Tomeşti şi Bethausen unde râul Bega a ieşit din matcă. Pe lângă acestea, pe raza comunei Pietroasa trei localităţi sunt complet izolate, Crivina de Sus, Fărăşeşti şi Poeni, conform redesteptarea.ro.

La Răchita o persoană de 31 de ani a fost luată de râul Bega. Din păcate, pompierii nu pot intra cu bărcile să caute persoana dispărută. "Persoana de 31 de ani a fost luată efectiv de apă şi nu mai ştim nimic de ea până acum, deoarece viitura este atât de mare, încât colegii noştri sunt obligaţi să staţioneze", a declarat Diana Sindia Vlaia, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, pentru redesteptarea.ro.

În momentul de faţă, în zona Făget-Balinţ, 54 de persoane au fost evacuate, iar în Margina sunt 52 de locuinţe inundate unde pompierii evacuează apa cu motopompele.

Inundatii. FOTO: redesteptarea.ro

Se aşteaptă o nouă viitură luni seară!

Situaţia precipitaţiilor din zona Făget-Balinţ-Chizătău i-a făcut pe hidrologi să instituie un Cod Roşu pe râul Bega pe porţiunea Făget - Balinţ şi Cod Portocaliu de la Balinţ la Chizătău. Avertizarea este valabilă până marţi la ora 10. Viitura este aşteptată pe râul Bega în această seară în zona de cod roşu.

Prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogaru, împreună inspectorul şef al ISU Banat, se deplasează în aceste momente spre Balinţ, unde pompierii şi populaţia lucrează la consolidarea digului în aşteptarea viiturii, după cum anunţă site-ul redesteptarea.ro.

Un sat din Timiş este complet izolat după ploile de noaptea trecută!

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite