Topul celor mai căutate facultăţi din Timişoara la admiterea de anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai căutate specializări au fost şi anul acesta economia, stomatologia şi construcţiile. Cu toate că învăţământul universitar a devenit pentru unii un lux anul acesta, concurenţa pe locurile de la facultăţile timişorene a fost strânsă.

Preferinţele tinerilor nu s-au schimbat radical de la un an la altul în ceea ce priveşte orientarea spre anumite domenii. Majoritatea absolvenţilor s-a îndreptat spre facultăţi din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Aici aproape 5.800 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru cele nici 2.000 de locuri bugetate. Cele mai căutate specializări au fost, la fel ca şi în anii trecuţi, cele din domeniul economic, unde peste 1.400 de tineri au sperat să fie admişi. „Este îmbucurător că anul acesta am avut aproape 80 de candidaţi din străinătate care au venit la noi să înveţe la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor. La Facultatea de Matematică am avut o bucurie, cererea a fost aproape dublă faţă de anul trecut”, a spus Ioan Talpoş, rectorul UVT.

Închesuială de specialişti
Şi în domeniul politehnic concurenţa a fost mare. La  Universitatea Politehnică Timişoara au fost depuse mai bine de 3.600 de dosare. Cele mai apreciate au fost Facultatea de Construcţii şi cea de Arhitectură. Au fost şi secţii mai puţin căutate. „Concurenţa este neuniformă şi orientarea candidaţilor este la fel ca în anii trecuţi. E ciudat că la unele specializări unde aveam concurenţă mare în anii trecuţi, ca Inginerie Chimică şi Ingineria Transporturilor, anul acesta au fost puţini candidaţi”, a spus Nicolae Robu, rectorul UPT. La Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara, concurenţa a fost de doi candidaţi pe loc. Cea mai mare bătaie a fost la specializarea Tehnică Dentară unde peste 200 de tineri au râvnit la cele aproape 50 de locuri puse la bătaie, dar foarte căutate au fost şi specializările de la Facultatea de Medicină.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite