Tatăl unui jandarm ucis în explozia unei case acuză procurorii că scapă vinovaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Durerea familiei bartulov este întreţinută de revolta împotriva procurorilor incompetenţi
Durerea familiei bartulov este întreţinută de revolta împotriva procurorilor incompetenţi

Tatăl jandarmului omorât într-o deflagraţie, în urmă cu un an, îi acuză pe procurori că au îngropat ancheta cazului. Anchetatorii au stabilit că moartea jandarmului Petru Bartulov, de 28 de ani, nu reprezintă un accident de muncă, deşi acesta a fost ucis în timp ce mergea spre serviciu.

Procurorii timişeni au decis că Petru Bartulov, ucis în dimineaţa zilei de 8 decembrie 2008, când a trecut prin faţa unei case de pe bulevardul Iuliu Maniu din Timişoara tocmai în momentul în care clădirea sărea în aer, nu şi-a pierdut viaţa într-un accident de muncă. Asta, cu toate că autorităţile au constatat că jandarmul se afla în acea dimineaţa pe traseul normal pe care îl parcurgea în fiecare zi până la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş.

A murit din ghinion

„Fiul meu a parcurs acelaşi traseu în fiecare zi spre lucru. A avut ghinonul să se afle în faţa casei în momentul exploziei, iar pereţii au căzut peste el şi l-au strivit. Este strigător la cer că procurorii au constatat că nu este accident de muncă. Mai ales că un raport al Jandarmeriei Române, întocmit a doua zi, a constatat că moartea fiului meu intră în categoria accidentelor de muncă”, a declarat Petru Bartulov, tatăl jandarmului, care avea acelaşi nume.

Familia jandarmului ucis a primit de la procurori scrisoarea prin care erau anunţaţi că moartea fiului lor nu este un accident de muncă în 23 decembrie 2009, cu două zile înainte de Crăciun. Ei sunt revoltaţi că după aproape un an şi trei luni, procurorii nu au reuşit să găsească niciun vinovat pentru moartea fiului lor. „Nu îmi explic de ce procurorii au dat neînceperea urmăririi penale în cazul accidentului de muncă. Eu am contestat această măsură a procurorului şi am depus o plângere împotriva acestei rezoluţii la Tribunalul Timiş”, a mai spus tatăl îndurerat.

Familia Bartulov aşteaptă rezultatul anchetei în care sunt cercetaţi muncitorii care au rupt cu excavatorul o ţeavă de gaz în dimineaţa zilei de 8 decembrie 2009,  fără să anunţe autorităţile. Gazul s-a acumulat sub o casă de pe bulevardul Iuliu Maniu, care a explodat la prima oră a dimineţii. Atunci a murit chiriaşul din casă, Lucian Natiuc, de 38 de ani, iar fetiţa lui de opt ani a rămas desfigurată în urma accidentului.

Scenarii schimbate

Jandarmul şi proprietarul nu au murit pe loc, ci în spital, la două zile după explozie. Reprezentanţii E-on Gaz au spus din start că vinovaţi sunt muncitorii firmei care a efectuat lucrări în zonă. Pompierii au făcut iniţial o anchetă superficială şi au găsit o instalaţie defectă din casa explodată. Doar că unul dintre proprietarii casei, care lucrase la pompieri timp de 30 de ani, le-a demonstrat că greşiseră.
Aşa că, pompierii şi-au schimbat verdictul şi dau şi ei vina pe muncitori. Procurorii nu au ajuns nici acum la o concluzie, nu au găsit vinovaţi pe care să îi trimită în judecată şi a pasat ancheta poliţiştilor care aşteaptă rezultatul unei noi expertize.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite