EXCLUSIV Destin crud: de la catedră, la ospiciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hortenzia Cocioba
Hortenzia Cocioba

Hortenzia Cocioba are 62 de ani şi îşi va trăi zilele care i-au mai rămas într-un azil, la Ciacova. Femeia a lucrat mulţi ani ca profesoară de franceză, iar acum îşi doreşte mai mult ca orice să părăsească ospiciul din judeţul Timiş.

Hortenzia Cocioba a fost o femeie respectabilă în Timişoara. A lucrat ca profesoară de limba franceză, iar în 1996 a devenit membră a PNŢCD, filiala Timiş. Colegii ei de partid povestesc că a fost o membră activă, care a avut ghinionul să se îmbolnăvească iremediabil.

Pentru că nu a putut avea copii, femeia a înfiat un băiat şi o fată: în 1995, pe Laurenţiu Parascan şi doi ani mai târziu, pe Alina Mihai. Cei doi se luptă astăzi să demonstreze cine este mai apropiat de femeia care a fost internată la azilul de bătrâni de la Ciacova. Ea a fost diagnosticată cu Parkinson, Alzhaimer şi demenţă.
Cei doi tineri se acuză reciproc că vor să pună mâna pe locuinţa bătrânei şi pe contul ei. Băiatul încearcă să o scoată din ospiciu, în timp ce fata, desemnată tutore legal, doreşte ca mama adoptivă să aibă parte de condiţii bune şi de îngrijire.

Tragedia este că Hortenzia Cocioba nu mai doreşte să rămână la azil şi încearcă cu disperare să plece acasă. Există însă o decizie judecătorească prin care aceasta nu are discernământ şi nu poate decide pentru viitorul ei.

Vreau să mă duc acasă, dar nu mă lasă. Sunt aici din cauza fetei. Ea fost cea care m-a internat şi la Jebel, cu minciunile ei. Ea vrea probabil să pună mâna pe casa mea”, a declarat Hortenzia Cocioba.

Ancheta autorităţilor

Autoritatea tutelară din cadrul Primăriei Timişoara a demarat o anchetă în 2009. „Hortenzia Cocioba a fost un om de elită. Trebuie ajutată să supravieţuiască. Nu vă puteţi imagina în ce situaţie am găsit-o. Locuia într-o mizerie de nedescris, nu avea nimeni grijă de ea”, a spus Constanţa Şerban, şefa Autorităţii Tutelare din primărie. 

Situaţia Hortenziei Cocioba i-a alarmat şi pe foştii ei colegi de partid. „Pot să vă spun că era un membru foarte activ. Era o femeie cu o cultură vastă, se vedea că e citită. Avea o boală psihică de atunci şi era sub tratament încă din acea vreme. După ce a murit mama ei au început căderile şi crizele ei groaznice”, a spus Mioara Fiat.

Citiţi mâine întreaga poveste cutremurătoare a Hortenziei Cocioba. În urma anchetei realizate de noi am descoperit amănunte şocante din viaţa fostei profesoare şi membră PNŢCD.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite