Moldovenii şi oltenii nu mai închiriază apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiriile la imobilele cu o cameră au scăzut considerabil. Pentru 150 de euro, chiriaşii au pretenţia să aibă camera complet utilată.

O analiză realizată de o agenţie imobiliară din Timişoara arată că oltenii şi moldovenii s-au întors pe meleagurile lor, alungaţi din Banat de criza economică. Concluzia a fost trasă după ce numărul chiriilor a scăzut, în Timişoara, cu aproape 50 la sută. „Chiriile nu mai merg. Nu are cine să mai închirieze. Rata şomajului e foarte ridicată, cei care veneau la muncă nu mai sunt. Cei care erau au plecat în Moldova, Oltenia, sau de unde au venit. Asta spune piaţa”, a declarat Roger Dunăreanu, de la agenţia Dream House. Singurii care mai închiriază apartamente sunt angajaţii corporaţiilor mari şi ai multinaţionalelor. Singurele chirii care mai merg sunt cele pentru garsoniere şi apartamente cu o cameră. „Preţurile au scăzut mult. Poţi închiria o garsonieră confort III şi cu 80 de euro, în zona Buziaşului sau Iosefin”, a mai spus Dunăreanu.

Cerinţe ridicate
Pretenţiile celor care închiriază o locuinţă au crescut pe timp de criză, susţin cei de la agenţia imobiliară. „Acum, dacă dau 150 de euro, au pretenţia să aibă apartamentul complet utilat, Înainte, la acest preţ se mulţumeau să aibă un acoperiş deasupra capului”, a afirmat Roger Dunăreanu.
Apartamentele cu 2 sau 3 camere nu mai au deloc căutare la Timişoara, în primul rând datorită cheltuielilor foarte mari. „Mai există un fenomen. Se caută apartamente cu două camere decomandate, în care locuiesc două cupluri. Ei impart cheltuielile. Dezavantajul e că nu au intimidate”, a mai declarat Dunăreanu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite