Autorizaţie de construcţie pentru hotelurile Novotel şi Etap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara a emis autorizaţie de construcţie pentru cele două hoteluri în zona istorică Iosefin. Proiectul împarte cartierul în două tabere: timişorenii care abia aşteaptă ridicarea hotelurilor şi cei care nici nu vor să audă de ele.

Una din puţinele investiţii majore care se mai fac în capitala Banatului a intrat în linie dreaptă. Primăria Timişoara a eliberat zilele trecute autorizaţia de construcţie pentru hotelurile Novotel şi Etap de pe strada Dragalina, în zona Iosefin. Potrivit documentelor de la primărie, investitorii de la S.C. Real Estate Hotel vor ridica o clădire de două etaje şi una de şase etaje.
Proiectul pentru cele două hoteluri împarte localnicii din Iosefin în două tabere. Pe de o parte sunt cei care salută investiţia care se face pe un teren aflat până acum în mizerie şi de la care se aşteaptă să schimbe faţa zonei.

„Afectează clădirile”
„Nu am avut nimic împotrivă. E proprietatea lui, face ce vrea. Pe mine nu mă afectează”, a spus Mircea Mănoiu, unul din vecinii viitoarelor hoteluri. „Ideea nu e rea, dar eu am auzit că vor să facă parcări. Dacă sparge jos să facă două-trei etaje subterane se duc toate clădirile astea pentru că au fundaţie de cărămidă, nu de beton. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă pentru că nu văd nicio mişcare”, a spus un alt localnic.
Pe de altă parte sunt „băştinaşii” din Iosefin, care nu acceptă sub nicio formă investiţia, pentru că săpăturile ar efecta structura de rezistenţă a clădirilor din zonă. „Nu se respectă tratatul de la Leipzig”, a spus Vasile Neamţu, unul din locuitorii din Iosefin. Reprezentanţii primăriei dau însă asigurări că investitorii vor respecta anumite condiţii care să nu-i afecteze pe oameni.
„Beneficiarii sunt obligaţi să încadreze clădirile în zonă. Lucrările trebuie să înceapă într-un an de la eliberarea autorizaţiei”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea.

Mari investiţii pe timp de criză
Timişoara a cunoscut  până anul trecut un boom imobiliar, eliberându-se săptămânal autorizaţii de construcţie pentru proiecte mari. În ultima perioadă, astfel de investiţii au fost aproape inexistente. Se disting două proiecte majore: centrul de afaceri de lângă Sala Olimpia, în fază de PUD, şi centrul comercial Baumax din Calea Şagului, pentru care s-a eliberat autorizaţia de construcţie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite