TIMP LIBER: Simpozion de sculptură în Munţii Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gărâna a devenit pentru o lună centrul maeştrilor în sculptură. Şase artişti din ţară, dar şi invitaţi din Franţa, Egipt sau Japonia, şi-au mutat în aer liber atelierul de cioplit în andezit.

Artiştii plastici au urcat în Munţii Banatului şi lucrează în andezit, care a fost adus din Ardeal, de lângă Sângeorz Băi. Printre cei care şi-au stabilit atelierul în aer liber se află George Zărnescu, Maxim Dumitraş, Ştefan Călărăşanu, Nicolae Fleissig (francez de origine română), japonezul Yashin Ogata şi egipteanul Nagi Fareed. Artiştii sunt cazaţi la o pensiune din Gârâna şi lucreză în capătul satului. „Nu ne deranjează nimeni şi nu deranjăm pe nimeni. E un loc superb, în aer liber. Dacă nu plouă este minunat. Avantajul în aer liber este că poţi să faci lucrări de dimensiuni mari”, a declarat scultorul timişorean Ştefan Călărăşanu.

Lucări de bună voie
Fiecărui sculptor i-a revenit în jur de 1 metru cub de andezit, iar artiştii lucrează fără să aibă un subiect impus. „Fiecare face ce are mai bun în el”, a mai spus Călărăşanu. Prima tabără de sculptură a avut loc în 2009, când artiştii au lucrat din greu în parcul Huniazilor. În tabăra „La Castel” s-a lucrat în lemn exotic, sculpturile putând fi văzute şi acum în parc.

RECOMANDARI

VINERI / Selecţie de fete frumoase
De astăzi până sâmbăta viitoare, la mall, se organizează casting-uri pentru finala naţională a concursului de modele Elite Model Look. La preselecţie sunt aşteptate tinere cu vârsta cuprinsă între 14 şi 21 ani.

VINERI / Timişoara - Mica Vienă continuă
Manifestările dedicate programului Timişoara - Mica Vienă continuă în acest sfârşit de săptămână cu manifestaţii care vor avea loc în Piaţa Unirii. În această seară, de la ora 20.30 va avea loc un concert de muzică clasică contemporană. Pe scena din Piaţa Unirii concertează cvartetul Opus Mundi, care va interpreta fragmente celebre din Albinoni, Bach, Schubert, Piazola, Mozart şi alţi compozitori celebri. Tot în această seară, dar de la 21.30 va concerta şi Sabina, reprezentantă a Timişoarei la Megastar.

SÂMBĂTĂ / Copiii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii

image

Organizaţia Terapia prin Artă „Doina Pocioianu” organizează mâine între orele 11.00-13.00 ateliere de creaţie pentru copii: pictură, atelier creatie-teatru de papusi şi modelaj cu lut. Obiectivul principal al Organizaţiei Terapia prin Artă este de a încuraja şi a pune în valoare tinerele talente, de a se exprima liber prin mijloace artistice. Tot mâine, Luana Uncruţiu, artist păpuşar la Teatrul de Copii şi Tineret Merlin, îi va încânta pe cei mici cu spectalolul de teatru intitulat Bum-BuBuBum, Clawnul şi Tu.

SÂMBĂTĂ / Pui de urs la Zoo

image

Timişorenii pot merge în acest weekend să viziteze Grădina Zoologică. Punctul de atracţie este puiul de urs. Programul este până la ora 20.00. Tariful este de un leu pentru copii şi trei lei pentru adulţi.

DUMINICĂ / Concert Zdob şi Zdub la Festivalul Berii
În acest weekend Timişoara sărbătoreşte Festivalul Berii, eveniment care începe în această seară şi se termină duminică la Stadionul Dan Păltinişanu. În această după-masă timişorenii sunt aşteptaţi la o serie de concerte de muzică populară. Tot astăzi, de la ora 20.00, concertează Zob şi Cargo. Mâine, pe scenă urcă Zero, Holograf şi Pasărea Colibri. Sărbătoarea se încheie duminică prin concertul celor de la Zdob şi Zdub.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite