Şapte zile pentru ideile tinerilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenţii vor să se facă auziţi implicându-se în proiecte de voluntariat şi organizaţii de tineret. La „Summitul European al Tinerilor”, participanţii s-au întâlnit pentru a pune la cale proiecte prin care să se facă observaţi.

„O proporţie de mai bine de 50 la sută dintre cei prezenţi sunt implicaţi în proiecte de voluntariat.”, a spus Romina Matei, de 24 de ani, coordonator de proiect.
Participanţii la summit şi-au dat seama că nu există foarte multe diferenţe între problemele cu care se confruntă, indiferent de ţara de provenienţă, şi sunt decişi să ia atitudine şi să găsească împreună proiecte comune pe care să le implementeze când se întorc acasă.
„Ţările sunt diferite şi e normal să aibă abordări diferite în ceea ce-i priveşte pe tineri. În unele ţări sunt mult mai avansate structurile de tineret, decât în altele. Consilii ale tinerilor nu se găsesc în orice ţară, dar structuri asemănătoare există. Spre exemplu, în Marea Britanie se lucrează sub forme de cluburi ale tinerilor, în Polonia sunt proiecte”, a spus Nik Paddison, de 42 ani, trainer din Marea Britanie.
Citeşte mai multe despre proiectele în care se implică tinerii din Timişoara, dar şi cei din Europa, marţi, în suplimentul „Educaţie”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite