Adrian Dincă opreşte vitezomanii cu pistolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul de circulaţie este gata oricând să scoată pistolul din toc şi să tragă după şoferii băuţi şi fără acte, care nu opresc în trafic.

PROFIL
Născut. 7 septembrie 1972, Timişoara.
Studii. Şcoala de Subofiţeri de Poliţie „Nicolae Golescu” din Slatina.
Familie. căsătorit, are un copil în vârstă de 11 ani, Alexandru.

Agentul de circulaţie Adrian Dincă nu se teme să folosească pistolul atunci când îi fugăreşte prin trafic pe şoferii care nu opresc la semnalele poliţiştilor şi gonesc nebuneşte în încercarea de a scăpa. Cei mai mulţi dintre colegii săi evită să scoată pistolul din toc, de teamă să nu aibă de dat explicaţii şefilor. „Am primit pistoale ca să le folosim în cazuri grave. Dacă suspecţii nu opresc, cred că poliţiştii nu trebuie să se poarte ca nişte domnişoare, ci trebuie să fie hotărâţi. Nu trebuie să omori pe nimeni, dar îi potoleşti. Evident, după ce îţi iei măsuri de precauţie că nu rişti să răneşti oameni nevinovaţi”, a spus poliţistul.

Urmăriri ca-n filme
Pe ultimul şofer l-a oprit cu focuri de armă săptămâna trecută, în Periam, după ce l-a urmărit aproximativ 45 de kilometri. Vitezomanul de 22 de ani, aflat la volanul unui Mercedes, a fost prins cu radarul circulând prin localitatea Biled cu peste 90 de kilometri la oră.
„Nu a oprit, am pornit după el. Am sunat la mai multe posturi de poliţie, dar el a reuşit să rupă barajele. Am reuşit la un moment dat să trag un foc de armă în roata din spate dreapta, în timp ce conduceam automobilul Dacia cu care îl urmăream. Avea maşină neînmatriculată, iar tatăl lui a fost prins şi are dosar penal pentru că a circulat cu aceeaşi maşină”, a povestit agentul Adrian Dincă.  La sfârşitul lunii martie, poliţiştul a tras cu pistolul după şoferul unui Oltcit, care nu a oprit în Variaş la semnalele poliţistului.
„Nu avea permis. L-am urmărit cu maşina pe câmp, prin grâu, până a lovit un mal de pământ şi apoi a abandonat Oltcitul. Apoi a luat-o la fugă vreo 50 de metri, dar am tras trei focuri de armă şi s-a oprit”, a mai spus poliţistul. Şoferul a fost prins de vreo 20 de ori fără permis şi a reuşit să fugă dintr-o secţie de poliţie din Germania, chiar de sub nasul ofiţerilor. „El a dat de patru ori pentru permis, însă a abandonat. S-a speriat când a văzut că folosesc pistolul şi s-a ascuns pe câmp”, a mai spus poliţistul.
În 2002 a mai oprit un şofer băut tot cu focuri de armă, după ce l-a urmărit cu maşina din Calea Lugojului din Timişoara, până la ieşirea din oraş spre Săcălaz. La început de carieră, Adrian Dincă a mai oprit tot cu focuri de armă doi hoţi pe care i-a încătuşat după un scandal, însă aceştia au fugit cu altă maşină.
„Eu le-am pus cătuşele, ei au fugit legaţi unul de altul până într-o maşină condusă de unul care ieşise recent din închioare. I-am urmărit în tot oraşul”, a mai spus poliţistul.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt cei mai aroganţi şoferi atunci când sunt opriţi pentru că au greşit în trafic?
Sunt trei categorii care se bat pentru supremaţie. Doctorii, avocaţii şi ziariştii. Mai erau şi grănicerii pe vremuri, însă de când s-au transformat în poliţişti de frontieră sunt cu băgare de seamă.

Care e cel mai mare păcat al şoferilor timişoreni?
Nu respectă indicatoarele rutiere. Dacă într-o zi am întoarce toate indicatoarele pe dos ar ieşi dezastru. Nimeni nu se uită după semne. Toată lumea presupune şi se crede beneficiarul priorităţii fără frontiere.

Ce-i place
„Îmi place să s-a dezvoltat infrastructura în ultimii ani. Lucrurile păreau să meargă într-o direcţie bună. Acum nu se mai poate spune asta. Dezvoltarea stagnează. Nimeni nu ştie ce o să se întâmple”.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac românii, pentru că sunt nesimţiţi şi nu ştiu să fie organizaţi. Aşa s-au născut. Nu ştiu să respecte regulile. Foarte  mulţi sunt sfidători sau aroganţi şi cred că trebuie o minune ca să înveţe cum să fie civilizaţi”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite