Paul Drăgoi, un pianist în devenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talentat şi pasionat de muzică, tânărul timişorean a învăţat foarte repede să citească partituri şi îşi doreşte să impresioneze publicul la cât mai multe concursuri de pian.

PROFIL
Născut: 4.11.2000, Timişoara
Educaţie: Elev în clasa a III-a la Şcoala Generală nr. 30
Experienţă: Cântă la pian de doi ani

Ca orice băieţel de vârsta lui, Paul este pasionat de sport. Cu toate acestea, este suficient de delicat şi de talentat că să cânte la pian. Orele pe care şi le petrece la şcoală sunt completate de orele de înot, dar majoritatea timpului său este ocupat de ore în care exersează diferite melodii care îi plac la Palatul Copiilor, acolo unde ia lecţii de pian.
„Am vrut să învăţ să cânt la orgă, dar nu am mai avut profesor, aşa că am început să cânt la pian”, a spus Paul despre momentul în care a mers la prima lecţie, în urmă cu doi ani. Marele avantaj al micuţului pianist este că a învăţat foarte repede să citească partituri.

Premiu internaţional
În plus, băiatul are ureche muzicală şi asta îl ajută foarte mult atunci când vrea să înveţe o melodie nouă. Piesa lui preferată, „Fur Elise”, a învăţat-o singur. După ce a auzit-o prima oară la o cutiuţă muzicală, a căutat pe Internet partitura şi nu s-a lăsat până nu a cântat-o foarte bine. La fel face cu fiecare piesă care îi atrage atenţia. Exersează singur, până totul sună aşa cum trebuie. „Nu-mi iese foarte bine dacă încerc să cânt doar după ureche, dar mă ajută”, a spus Paul Drăgoi. Pentru că s-a remarcat prin talentul lui şi prin uşurinţa cu care învăţa piesele, micuţul a participat la un concurs internaţional de pian din Capitală şi a venit acasă cu un premiu doi foarte important pentru el. Paul a fost unul dintre cei cinci elevi selectaţi din cadrul Cercului de pian de la Palatul copiilor, unde iau lecţii peste 40 de elevi, pentru a reprezenta Timişoara la Festivalul Internaţional de pian „Micul Virtuoz”. 
A fost primul concurs important la care micuţul din Timişoara a cântat în faţa unui public, dar nu s-a lăsat copleşit de emoţii şi s-a concentrat pentru ca acel moment al lui să iasă cât mai bine. „Am avut emoţii înainte de concurs, dar când am cântat la pian, nu am mai avut. Cântam. Nici nu mă gândeam la ce e lângă mine, doar cântam”, a spus Paul Drăgoi.
Pentru concurs s-a pregătit serios şi a exersat zi de zi aproape o lună. Rezultatul l-a motivat şi l-a făcut să îşi dorească să participe la fiecare festival la care va avea ocazia. „Cred că o să merg la toate concursurile de acum înainte”, a spus micuţul pianist.

Întrebări şi răspunsuri

Cât de des cânţi la pian?
Cânt de fiecare dată când pot. Acasă repet împreună cu sora mea cam jumătate de oră pe zi, plus o oră la Palatul Copiilor.

Ai vrea să înveţi să cânţi la un alt instrument?
Aş vrea să învăţ să cânt la chitară pentru că îmi place şi cred că e foarte interesant.

Ce-i place
„Îmi place skateboard-ul. În timpul liber merg cu prietenii, sau singur în parc şi fac skateboard. Îmi place şi pizza, de orice fel”.

Ce nu-i place
„Nu îmi place peştele deloc. Îmi place să-l prind, dar nu să îl mănânc”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite