SUBIECT CERUT DE CITITORI Cum să ai succes la interviul pentru angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un CV şi o scrisoare de intenţie scrise ca la carte îţi pot creşte în mod spectaculos şansele de angajare. Claritatea, concizia şi, lăsând la o parte conţinutul, chiar şi aspectul unui curriculum vitae pot fi elemente decisive în opţiunea finală a angajatorului.

Tinerii care ies de pe băncile şcolii şi încearcă să-şi caute un loc de muncă îşi pot creşte simţitor şansele dacă acordă o mai mare atenţie CV-ului pe care îl trimit potenţialilor angajatori. Un curriculum vitae trebuie să fie uşor de citit, scurt, precis şi, cel mai important, fără greşeli.



„CV-ul este foarte important, este primul etalon după care un angajator poate începe procesul de triere pentru alegerea unor candidaţi viabili. Ideal ar fi ca un curriculum vitae să nu fie lung şi obositor şi să nu se întindă, de preferinţă, pe mai mult de două pagini. Dacă aveţi un CV stufos, din experienţă, de exemplu, ar trebui extras doar esenţialul, lăsându-i persoanei de la Resurse Umane care te cheamă la interviu posibilitatea de a pune întrebări pertinente pornind de la acele date, pentru a cunoaşte mai bine candidatul”, a explicat Ileana Ciochină, branch manager la Manpower, una dintre companiile specializate în recrutarea de personal.

image

Oglinda candidatului
Scrisoarea de intenţie şi CV-ul sunt cu atât mai importante datorită faptului că angajatorul îşi crează prima impresie despre candidat pe baza informaţiilor din acele hârtii. „CV-ul trebuie să fie bine aranjat în pagină, să fie ordonat, să inspire rigurozitate unui potenţial angajator. Candidatul se «citeşte» în primul rând prin citirea unui CV-ului, este vorba de prima impresie aici, de aceea este foarte important ca fiecare să ştie cum se scrie un curriculum vitae şi o scrisoare de intenţie”, a spus Ileana Ciochină.
„Acest prim pas este unul foarte important şi poate fi personalizat în funcţie de profilul companiei care angajează, poţi să laşi la o parte, de exemplu, experienţa irelevantă pentru cerinţele unui anumit angajator”, a mai spus Ileana Ciochină.

Subiect cerut de:

Mihai Filip, student

image

"Aş vrea să citesc şi subiecte care să informeze tinerii cum să realizeze un CV, o scrisoare de intenţie. Tinerii au multe oportunităţi, dar nu le fructifică, pentru că nu ştiu cum să candideze pentru un job şi pierd foarte multe şanse"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite