FOTOGALERIE Grătare de criză, cu carne puţină, la Pădurea Verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de timişoreni s-au adunat la marginea oraşului pentru a scăpa de caniculă. Din cauza crizei, oamenii spun că nu îşi mai permit să plece la munte sau la mare şi au găsit soluţii ieftine pentru zilele libere.

De la primele ore ale dimineţii, timişorenii care nu şi-au permis să meargă peste graniţă în Ungaria pentru a se relaxa la ştrandurile termale şi-au făcut bagajele şi s-au ferit de temperaturile înalte la Pădurea Verde. Nu toată lumea a ţinut morţiş să facă grătare şi nici măcar muzica nu a urlat din maşini.
„Puteam să mergem la Şag sau la Albina, dar nu mă omor după apă. Prefer să stau cu picioarele pe pământ, în natură, să aud păsărelele şi să joc un fotbal cu prietenii mei, în picioarele goale. E mai bine decât să stau în casă şi să fierb în suc propriu”, a spus Eugen Maier.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Mai puţină carne, mai multă cafea
Relaxarea din natură a ţinut pentru o parte dintre timişoreni doar câteva ore, aceştia ieşind pe iarba verde din vecinătatea Muzeului Satului doar pentru a bea o cafea din termos şi pentru a depăna amintiri. Alţii au făcut şi un grătar încins cu cărbune, însă carnea a fost mai puţină decât la alte ieşiri. „E criză şi am ajustat bugetul. Înainte să ne aşezăm am şi făcut curat, că nu toată lumea înţelege că rolul deşeurilor nu e în natură. Astăzi nu facem niciun grătar. Ţinem la sănătatea noastră şi nu mâncăm cărnuri grele. În plus, nici nu am avea bani de aşa ceva”, a spus Marius Bereznicov, care a ieşit cu toată familia la iarbă verde. Şi familia Trandafir şi-a petrecut sâmbăta aceasta la Pădurea Verde. După ce nepoţeii s-au distrat la ZOO, părinţii şi bunici s-au pus pe pregătit grătare. Toată ieşirea, constând în carne, sucuri, legume şi cafele a costat în jur de 50 de lei.



„O să stăm cât o să ne simţim bine. Ieşim bine financiar şi suntem relaxaţi”, a spus Tiberiu Trandafir.  Alţi zeci de timişoreni au putut fi găsiţi la grătare şi la Şag şi Albina, pe malul râului Timiş, în locurile în care timişorenii merg la scăldat de zeci de ani.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite