24 de ore de teatru cu nuanţe ecologiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numerele de magie au atras atenţia multor spectatori
Numerele de magie au atras atenţia multor spectatori

Sute de timişoreni pasionaţi de dramaturgie au participat la un spectacol-lectură şi la o cină la lumina lumânărilor. Din 2003, la Timişoara, de Ziua Teatrului, actorii reuşesc performanţa de a munci o zi şi o noapte în numele artei şi al spectatorilor.

Iubitorii artei au avut parte de un weekend plin. Ziua internaţională a Teatrului, sărbătorită ieri, a adus evenimente inedite în oraşul de pe Bega. Continuând o tradiţie începută în 2003, Teatrul Studenţesc Thespis a organizat un mega-maraton de teatru, manifestările începând de vineri, ora 24.00, şi ţinând o zi şi o noapte. Sute de persoane au trecut pragul Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara, încurajaţi de faptul că toate reprezentaţiile au fost gratuite. Cum foamea de cultură a tinerilor a fost mare, la performanţa de 24 de ore de teatru şi-au adus aportul mai mult teatre din Bucureşti, dar şi din Chişinău.

Cultură de calitate
„A fost un deliciu. Păcat că doar odată pe an se sărbătoreşte ziua teatrului. Faptul că nu a existat taxă de intrare a reprezentat cireaşa de pe tort. Cel mai impresionant a fost spectacolul de magie cu trucurile simple dar pe înţelesul tuturor”, a spus Ileana Dincă, una dintre timişorencele care a petrecut nu mai puţin de 12 ore la spectacolele organizate. Spectacolele au fost întregite de workshop-uri de jonglerie, acrobaţie şi manipulare de obiecte, proiecţii de spectacole, precum şi concerte de bună calitate: Sonatic, Phaser şi Cristina Pădurariu împreună cu Ionuţ Dorobanţu. La fel ca în 2009, Teatrul Studenţesc Thespis din Timişoara s-a alăturat şi mişcării Earth Hour –Ora Pământului stingând reflectoarele şi prezentând un spectacol-lectură la lumina lumânărilor - „Un spectacol ratat”, după textele lui Daniil Harms.
În timp ce în lumea întreagă timp de o oră lumina a fost stinsă, trupa de jonglerii cu foc „Shadows” a Asociaţiei Internaţionale „The Serious Road Trip” a prezentat în curtea interioară a Casei de Cultură a Studenţilor un spectacol de jonglerii cu foc. „A fost o ofertă culturală non-stop greu de refuzat, dovadă numărul mare de participanţi şi feed-back-ul oferit”, a declarat Adrian Korek, referent cultural la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite