Chefurile din ce în ce mai puţine ale timişorenilor au pus pe butuci serviciile de catering

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea bugetului pentru petreceri a lăsat firmele de catering din Timişoara fără clienţi. Petrecerile sunt pe cale de dispariţie de pe panoul de comenzi ale bucătarilor de la firmele de catering timişorene.

Patronii firmelor care se ocupă cu pregătirea şi livrarea mâncărurilor la domiciliul clientului sunt disperaţi din cauza scăderii drastice a numărului de clienţi. „Petrecerile s-au cam dus, chiar dacă preţurile nu s-au schimbat prea tare. Dacă mai merge ceva, ar fi obligaţiile. Ca şi evenimente pentru inima omului, comenzile sunt foarte puţine”, a spus Lucian Vinesar, patronul unei firme de catering din Timişoara.
Majorarea taxelor a dus la majorarea tarifelor şi la reticenţa timişorenilor de a mai strica bani pe trataţii culinare pentru chefurile onomastice, care au ajuns să fie pe cale de dispariţie. „Numărul bufetelor a scăzut. De zile de naştere nici nu se pune problema”, a spus Lucica Pintilie, managerul unei firme de catering. Tăierea petrecerilor de pe listele de comenzi ale firmelor a dus la pierderi financiare uriaşe.

Mai puţini invitaţi
„În fiecare lună câştigăm cu 25 la sută mai puţin ca anul trecut. Nu ştiu cum o să mai răzbim”, a mai spus Lucian Vinesar. Nu doar numărul evenimentelor este în scădere, ci şi numărul invitaţilor care iau parte la astfel de petreceri. „Sunt mult mai reduse şi mai rare comenzile de acest gen. În plus, înainte pregăteam mâncare pentru 70, 80 de persoane şi acum sunt cu jumătate mai puţini”, a spus Camelia Ţăran, reprezentantul unei firme de catering din oraş. Situaţia s-a schimbat radical în doar un an de zile pentru acest gen de firme. „E groaznic. Acum un an de zile nu mai făceam faţă comenzilor acum foarte rar ne mai cer”, a completat Camelia Ţăran.

De ce nu se mai caută cateringul
Problemele şi lipsa clienţilor se datorează în primul rând majorării tarifelor pentru anumite servicii, din cauza creşterii taxelor şi a scumpirii unor alimente. O altă cauză ar fi şi economiile pe care timişorenii au început să le facă. „Cred că o cauză este şi bugetul oamenilor care e mai mic”, a spus Lucica Pintilie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite