Cel mai mare rozător din lume, adus la Grădina Zoologică din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Zoologică din Timişoara şi-a îmbogăţit colecţia de animale cu o nouă specie, Capybara. Rozătoarele uriaşe au fost aduse de la Parcul Zoologic din Szeged, alături de câte un exemplar de Guanaco şi unul de Mara.

Vizitatorii Grădinii Zoologice pot admira o nouă specie. Este vorba de Capybara, cel mai mare rozător din lume, care poate atinge o greutate de până la 50 de kilograme şi o înălţime de 1,3 metri. „Este un animal relativ blând, dar care şi muşcă. Trăieşte în zonele cu vegetaţie abundentă situată în apropiere de lacuri, râuri şi zone mlăştinoase”, a spus inginerul zootehnist Călin Călămar. Cele două exemplare de Capybara, un adult şi un pui (foto), au fost aduşi de la Parcul Zoologic din Szeged, în cadrul unei colaborări cu Grădina Zoologică din Timişoara.

Pentru Capybara a fost construit special un habitat nou, lângă o zonă de lac. Capybara trăieşte în Argentina şi este crescut de oamenii din America de Sud şi ca animal de companie.


Capybara

Hrană pentru Anaconda

În mediul său natural, Capybara este hrana preferată a şerpilor uriaşi Anaconda, a caimanilor şi jaguarilor, dar e şi vânat pentru blană şi carne. „Se spune că are gust de peşte. Este o delicatesă pentru cei din America de Sud”, a mai spus Călin Călimar.

Capybara este un animal sociabil, care trăieşte în grupuri de 10-30 indivizi. Reprezentanţii acestei specii sunt excelenţi înotători, care pot rămâne până la cinci minute sub apă, ceea ce îi ajută uneori să scape de animalele de pradă. Pot dormi pe apă ţinându-şi doar nările la suprafaţă. „În acest moment, animalele sunt în perioadă de acomodare cu noile condiţii de habitat. Încă nu au ieşit afară”, a mai declarat inspectorul de specialitate de la Grădina Zoologică.

Odată cu transportul celor două Capybare au mai fost aduse la Timişoara şi un exemplar de Guanaco (foto), o specie de lamă şi un exemplar de Mara, care este o specie de iepure uriaş din Patagonia.


Guanaco

În perioada sărbătorilor de iarnă, Grădina Zoologică funcţionează cu un program redus, fiind închisă în zilele de Crăciun şi de Anul Nou.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite