Noua Dreaptă iese tot mai des în stradă împotriva clanurilor ţigăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Noua Dreaptă din Timişoara va organiza un miting, sâmbătă, de la ora 9.30, cu plecare din faţa Facultăţii de Medicină. Reprezentanţii organizaţiilor de apărare a drepturilor romilor sunt revoltaţi şi nu înţeleg cum au fost autorizate astfel de acţiuni.

Membrii orgnizaţiei Noua Dreaptă din Timişoara îi cheamă pe timişorerni la un miting împotriva clanurilor interlope ţigăneşti şi a mafiei imobiliare. Manifestarea va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, cu plecare din faţa Facultăţii de Medicină.

“Într-o ţară în care nedreptatea a devenit lege, vă chemăm să ne unim şi să ne ridicăm împotriva ei! Într-o ţară în care corupţia a devenit atotstăpânitoare, adresăm un apel tuturor oamenilor cinstiţi şi muncitori să se solidarizeze împotriva oligarhiilor mafiote! Într-un oraş în care o minoritate îşi terorizează vecinii, bate oamenii pe stradă, sfidează legea şi profită de slăbiciunile autorităţilor şi instituţiilor abilitate pentru respectarea legii şi ordinii, vă chemăm să ne unim forţele şi vocile pentru reinstaurarea normalităţii!”, se arată în comunicatul lansat de Noua Dreaptă Timişoara.

Forţe de ordine
Marşul naţionaliştilor timişoreni împotriva clanurilor ţigăneşti şi mafiei imobiliare nu este un eveniment sponta. Au mai existat de-a lungul timpului şi alte astfel de manifestări, de fiecare dată marşurile fiind supravegheate de forţe impresionante de poliţie, jandarmi şi angajaţii SRI. 

„Nu se poate ca statul să-şi bată joc de toţi cetăţenii oneşti şi să tolereze vandalismele unei minorităţi sfidătoare. Nu se poate ca oameni care nu au muncit o secundă în viaţa lor să aibe case şi maşini de sute de mii de euro, iar profesorii, medicii, muncitorii şi ţăranii români să fie muritori de foame în propria ţară”, mai spun cei de la Noua Dreaptă, care se vor aduna sâmbătă, de la ora 9.30, în faţa Facultăţii de Medicină.

„Ar trebui interzişi”
Reprezentanţii organizaţiilor de apărare a drepturilor romilor sunt revoltaţi că membrii Noii Drepte au primit autorizaţie pentru acest miting. „Sunt manifestări extremist care ar trebui interzise. Dar văd că în Timişoara nu este posibil acest lucru. Ei primesc mereu autorizaţii pentru aceste marşuri care promovează ura de rasă”, a declarat Letiţia Marc, preşedintele organizaţiei Romani Cris.

Acesta afirmă că a încercat să aibe discuţii cu cei de la Noua Dreaptă, în mai multe emisiuni televizate, dar nu a avut cu cine să vorbească. „Am încercat să le explic că Holocaustul şi toate lucrurile legate de prigoniri ar trebui să fie o lecţie de istorie foarte bună. Dar ei sunt foarte agresivi. Nu vor să înţeleagă. Peste tot în sunt condamnate astfel de organizaţii”, a mai spus Letiţia Marc. Nici organizaţiile pentru rromi nu iau apărarea clanurilor ţigăneşti, însă ei cer organelor abilitate să facă ordine unde este cazul. „Există legi şi oameni plătiţi să le aplice”, a mai spus Marc.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite