Şobolanii au distrus semafoarele celei mai importante intersecţii din Lugoj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caseta electronică a fost distrusă. FOTO: redesteptarea.ro
Caseta electronică a fost distrusă. FOTO: redesteptarea.ro

De câteva zile semafoarele din intersecţia de la Universitate din Lugoj funcţionează pe galben intermitent, cel puţin în prima parte a zilei. Cauza principală sunt şobolanii care şi-au făcut cuib în caseta electronică a semafoarelor, după cum relatează redesteptarea.ro.

Cablurile ce duc spre semafoare sunt pline cu urină de şobolan. Aceasta are putere corozivă foarte mare, astfel că lacul izolator se distruge, iar la cea mai mică diferenţă de tensiune, pe traseul cablurilor se produce un scurt-circuit. Aşa s-a întâmplat şi acum trei zile când, după furtuna abătută asupra oraşului, zonele corodate de pe circuit au început să cedeze rând pe rând, după cum se relatează pe site-ul redesteptarea.ro.

„Eu chiar acum lucrez la placa electronică a semafoarelor, dar în fiecare zi, de trei zile, trebuie să intervin, deoarece problema nu e într-un singur loc. Prima dată am găsit un cuib de şobolani în caseta din spatele florăriei de la Unic, cea care coordonează fiecare mişcare a semafoarelor. Acolo am pus soluţie şi am rezolvat pentru moment, însă traseul şobolanilor include şi ţevile cu cabluri, iar acolo e extrem de greu de intervenit. În momentul în care urina de şobolan coboară vertical pe cabluri, aceasta corodează circuitul în mai multe locuri care ulterior cedează", a declarat Lucian Mateica, persoana care întreţine semaforizarea în municipiul Lugoj, pentru sursa citată.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite