Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu, invitat la un festival de film alături de John Travolta şi Ben Affleck VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Colibăşanu
Horia Colibăşanu

Horia Colibăşanu a rămas în istorie după ce a fost la un pas de a-şi sacrifica viaţa în anul 2008, pentru a-şi salva un coleg într-o expediţie pe Annapurna. Subiectul a atras atenţia unor regizori care au realizat filmul documentar „Pura Vida“. Pelicula a luat premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la San Sebastian, din Spania.

Regizorii Pablo Iraburu şi Miguelito Molina au fost impresionaţi de aventura alpinistului timişorean, motiv pentru care au realizat un film care spune îi spune povestea. Colibăşanu a fost şi el invitat la festival, la prezentarea filmului. În cadrul altor secţiuni ale evenimentului din Spania au luat parte actori celebri, cum ar fi Susan Sarandon, Richard Gere, Ben Affleck, John Travolta şi Benicio del Toro.

IATĂ TRAILERUL FILMULUI!

Filmul documentar „Pura Vida“ spune povestea unui alpinist care începe să se simtă rău în timp ce se află pe partea sudică a muntelui Annapurna, din Himalaya, la 7.400 metri. Partenerul său, Horia Colibăşanu, dă un semnal de alarmă şi aşa începe una dintre cele mai incredibile operaţiuni de salvare din Himalaya. Inaki Ocho de Olza este alpinistul care se îmbolnăveşte în timp ce urca unul dintre cele mai periculoase vârfuri din lume, unde 40 la sută din persoanele care încearcă să-l urce mor pe drum.

Filmul reconstruieşte cele patru zile în care s-a organizat şi desfăşurat operaţiunea de salvare a alpinistului spaniol, în care au fost implicate opt persoane din întreaga lume care au răspuns la apelul de alarmă riscându-şi viaţa pentru a salva o alta.

Horia Colibăşanu are la activ cinci vârfuri de peste 8.000 metri escaladate cu success până în prezent: K2 (8.611 metri), Manaslu (8.163), Dhaulagiri (8.167), Annapurna (8.091) şi Makalu (8.481), fiind la ora actuală alpinistul român cu cele mai multe vârfuri de peste 8.000 de metri escaladate fără oxigen suplimentar. Scopul final îl reprezintă escaladarea tuturor celor 14 vârfuri de peste 8.000 metri fără sprijinul tuburilor de oxigen în aerul rarefiat de la înălţime.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite