Cum au scăpat baştanii mafiei imobiliare, care au dat ţepe de un milion de euro, din nou de justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii Lucia Seifert şi Petru Jurj au câştigat o nouă bătălie în instanţă. Acuzaţi că au dat ţepe de un milion de euro, cei doi au fost achitaţi şi la Curtea de Apel. Petru Jurj, de 56 de ani, şi Lucia Seifert, de 58 de ani, trimişi în judecată de DIICOT pentru o înşelăciune de aproape un milion de euro, au reuşit să smulgă o nouă achitare.


Baştanii, care deţin mai multe palate şi un hotel în Timişoara, obţin o nouă victorie în justiţie, după ce şi-au bătut joc de judecătorii Curţii de Apel Timişoara şi de poliţişti, în anul 2009. Lucia Seifert şi Petru Jurj au fugit de sub nasul magistraţilor, în noiembrie 2009, cu cinci minute înainte ca instanţa de judecată să dispună arestarea lor. Ţiganii fuseseră în sală şi judecătorii i-au audiat, dar nu s-au mai întors la pronunţare. A urmat apoi trimterea în judecată şi un proces pe fond, la Tribunalul Timiş.

Au blocat casa
Magistraţii i-au achitat pe rromi, iar procurorii DIICOT şi părţile vătămate au declarat apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara. Magistraţii au respins însă apelurile şi au menţinut decizia primei instanţe, de achitare a baştanilor. Ţiganii au fost apăraţi de patru avocaţi în acest proces. Adrian Gârboveanu, unul din avocaţii soţilor Seifert, susţine că decizia instanţei este una firească. „Sunt mulţumit de soluţie şi este una aşteptată, având în vedere că în faza de apel nu s-a adus niciun fel de probă împotriva deciziei date în prima instanţă. Atât părţile civile, cât şi DIICOT-ul, s-au mulţumit să critice doar decizia primei instanţe“, a spus Gârbovean. Pe de altă parte, avocatul lui Dumitru Herman, Andrei Cranciova, susţine că, cel mai probabil, clienţii săi vor declara recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Modul de operare
„M-au sunat clienţii şi mi-au spus că s-au dus să îşi ia mobila din casa aflată în litigiu şi erau puse pe uşi lacăte cu lanţuri. Probabil aşa îşi manifestă bucuria pentru sentinţa primită“, a spus avocatul. Potrivit victimelor înşelate de Lucia Seifert şi Petru Jurj, cei doi baştani aveau un mod de operare, pe cât de simplu, pe atât de pervers. Rromii i-au provocat cea mai mare pagubă familiei Herman.

După ce le-au câştigat încrederea soţilor Herman, dându-le chiar un avans de 30.000 de euro, fără să întocmească vreun act, rromii i-au convins pe cei doi să le vândă o clădire cu 1,3 milioane de euro. Au făcut actele pe 600.000 de euro, urmând ca diferenţa să fie plătită în câteva zile în Germania.

Rromii au uitat, însă, să mai plătească diferenţa de 700.000 de euro. Partea vătămată a făcut plângere, procurorii au arătat şi alte cauze similare, dar probele nu au fost suficiente pentru a-i convinge pe judecătorii de la două instanţe, care au dispus achitarea Luciei Siefert şi a lui Petru Jurj.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite