SUBIECT CERUT DE CITITORI Cum luptă mierea cu marile companii farmaceutice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mierea, leacul din bătrâni, este uitată de generaţia actuală
Mierea, leacul din bătrâni, este uitată de generaţia actuală

În vremuri tot mai „bio”, produsele apicole nu reuşesc să se ridice deasupra celor sintetice. Mierea, propolisul sau lăptişorul de matcă rămân în urma produselor marilor companii, care au acelaşi efect, dar sunt create în laboratoare.

Apiterapia este terapia tradiţională care foloseşte mierea, polenul, ceara, lăptişorul de matcă, propolisul, veninul albinelor şi alte produse ce ţin de complexa alchimie a stupului, pentru a menţine sănătatea corpului omenesc. Deşi în unele cazuri tratamentele naturale dau rezultate cel puţin la fel de bune, produsele farmaceutice sunt mai degrabă căutate de bolnavi pentru orice, de la o banală răceală până la probleme mai grave.

Dintr-un stup de albine pot ieşi zeci de produse, începând de la sirop de tuse şi oţet, până la săpun, loţiuni sau creme, iar „partizanii albinelor” consideră că efectele acestora le depăşesc pe cele ale substanţelor de sinteză. „Produsele din miere pot înlocui cu succes pastilele, propolisul, de exemplu, este un foarte bun antibiotic. Însă este cel mai indicat ca acestea să fie consumate în fazele de început ale bolii, la primele simptome”, a spus Adriana Stoian, specialist şi gestionar la o firmă apicolă.

Leacul minune ignorat de lume

Specialiştii consideră că mierea poate înlocui cu succes orice medicament care se poate găsi în farmacii. „Produsele apicole au un efect extraordinar, unele sunt chiar medicamente în adevăratul sens al cuvântului. Aproape toate bolile pot fi tratate prin apiterapie, începând de la răceală şi până la cancer. Eu însumi sunt un diabetic vindecat cu produse apicole”, Ion Bobescu, considerat a fi unul dintre cei mai buni apicultori din Banat.

Orice fel de miere, pusă pe o rană sau arsură, cicatrizează foarte bine. Calciul sau magneziul din miere se asimilează mult mai bine decât cel luat sub formă de pastile, care este în mare parte eliminat imediat. Polenul este cea mai bună proteină pentru corpul uman, mierea ne dă absolut toate vitaminele, de la A la P”, a exemplificat Ion Bobescu.

Subiect cerut de cititorul Simona Cozma:

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite