Cele mai optimiste perspective de angajare din ultimii trei ani. În ce domenii se anticipează cele mai mari creşteri de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei aflaţi în căutarea unui job vor beneficia de perspective optimiste
Cei aflaţi în căutarea unui job vor beneficia de perspective optimiste

Trimestrul trei din 2011 vine cu veşti bune pentru bănăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. În regiunea de Vest, diferenţa dintre procentul de angajatori care anticipează o creştere a volumului total de angajări şi procentul celor care prevăd o scădere a angajărilor în locaţia lor, în trimestrul următor, ajunge la valoarea de 22 la sută, conform Studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.

Angajatorii din sectorul Industria extractivă raportează planuri robuste de angajare cu o Previziune Netă de Angajare de +34%. Perspective puternice de angajare sunt anticipate în sectorul Construcţii şi în sectorul Industria Prelucrătoare, cu Previziuni de +27%. Prognoza pentru sectorul Hoteluri şi Restaurante se situează la un nivel sănătos de +25%, iar angajatorii din sectorul Comertul cu ridicata şi cu amănuntul raportează o Previziune de +22%. Previziunile pentru sectoarele Constructii, Industria Prelucratoare, Industria Extractivă şi Hoteluri şi Restaurante au atins cel mai ridicat nivel din 2008 până în prezent.

„Se observă semne de îmbunătăţire a activităţii de angajare la nivel regional şi la nivel de sectoare, indicând faptul că angajatorii sunt din ce în ce mai încrezători în revenirea pieţei forţei de muncă. Dat fiind acest context, ne aşteptam să vedem din ce în ce mai multe mişcări pe piaţă, întrucât foarte mulţi inidivizi au aşteptat semne de revenire înainte de a reîncepe căutarea unui loc de muncă ori a unor noi oportunităţi", a declarat Valentin Petrof, Country Manager al Manpower Romania.

Angajatorii din Vest raportează climatul cel mai favorabil angajărilor de la începutul studiului, în Trimestrul 2, 2008 până în prezent, cu o Previziune Netă de Angajare de +22%. Perspectiva s-a îmbunătăţit cu 12 puncte procentuale comparativ cu trei luni în urmă şi cu 18 puncte procentuale faţă de Trimestrul 3, 2010.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite