EXCLUSIV Nostalgic după comunism la 24 de ani: şi-a mobilat casa ca pe vremea lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 24 de ani, Silviu Trufaş este unul dintre puţinii oameni care ştiu cum să se întoarcă înapoi în timp. Timişoreanul a reuşit ca într-un mic apartament moştenit de la tatăl său să facă ceea ce mulţi nici nu-şi pot imagina: să retrăiască vremuri de mult uitate.

De fiecare dată când intră pe uşa apartamentului său cu două camere, Silviu Trufaş, un student la Hidrotehnică, se întoarce înapoi în timp cu zeci de ani.

image

CLICK PE IMAGINE PENTRU GALERIE FOTO

Locuinţa sa a fost redecorată cu mobilă veche, de pe vremea bunicilor. Pereţii camerelor au fost zugrăviţi cu rola cu model, iar telefonul său cu roată zdrăngăne ca pe vremuri.

image

CLICK PE IMAGINE PENTRU GALERIE FOTO

Moştenire de suflet

Silviu a moştenit de la tatăl său pasiunea pentru o viaţă simplă, cu bucurii mărunte, de mult uitate, o lume existentă înainte de termopane, parcări pline sau trafic. „Îmi plac străzile cu piatră cubică, îmi place să merg la cofetărie să mănânc o prăjitură clasică, o savarină. Îmi plac maşinile vechi şi stilul de condus de pe vremuri, care nu însemna neapărat viteză, ci plăcerea condusului", a spus tânărul.

image

CLICK PE IMAGINE PENTRU GALERIE FOTO

Practic, timişoreanul de 24 de ani reconstruieşte trecutul, prin mobilă, haine, muzică, stil şi poveşti. „Îmi place să ascult persoane mai în vârstă, care au ce povesti. Doamna îmi povesteşte despre cum era cu zeci de ani în urmă, îmi dă limonadă şi ciocolată amăruie, iar eu îi duc integrame pentru că îi plac foarte mult", a zis tânărul.

Trecutul în cele mai mici detalii

Chiar şi garderoba sa se potriveşte timpurilor de care el este fascinat. Silviu şi-a croit costume, şi-a cumpărat sacouri şi beretă, ba chiar şi-a făcut la comandă o pereche de pantofi, toate conform modei după care se ghidau părinţii lui, chiar bunicii lui. „Am pielar, pantofar, strungar, ceasornicar", a spus timişoreanul.

image

CLICK PE IMAGINE PENTRU GALERIE FOTO

Înconjurat de mii de cărţi, toate din cele mai renumite colecţii de pe vremuri, Silviu îşi ascultă vinilurile la pick-up. „Ioana Radu ar fi cea mai frumoasă cântăreaţă de muzică populară veche şi îmi place", a mărturisit studentul. Şi pentru ca lumea lui să fie „românească", aşa cum şi-o doreşte, tânărul conduce o Dacia din 1975.

image

CLICK PE IMAGINE PENTRU GALERIE FOTO

„Maşina pe care o am acum este a doua Dacie pe care o conduc. Nu aş renunţa la ea. Dacia îmi place pentru că este un simbol al maşinii româneşti. Te poţi simţi bine conducând-o", a spus Silviu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite