Elitele Timişoarei îi reproşează Patriarhului Daniel că a luat măsuri prea radicale în cazul Mitropolitului Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elitele Timişoarei au semnat o scrisoare deschisă, alături de Casa Regală, în care îi solicită Patriarhului Daniel reanalizarea cazului Mitropolitului Banatului. "Ne dorim, din toată inima, ca Î.P.S.S. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, să fie reintegrat în drepturile chiriarhice ale rangului pe care l-a cinstit cu devotament şi moderaţie preţ de 49 de ani", se arată în document.

"Mitropolitul nostru drag a îndurat, cu răbdare şi nădejde tare în Dumnezeu, multe clipe grele, simţindu-se, uneori, uitat, chiar neascultat cu băgarea de seamă cuvenită. De asemenea, i-au fost ascunse, cu rea credinţă, unele situaţii, evenimente, chiar măsuri luate arbitrar, necanonic. Cu părere de rău, am aflat că o restrişte apăsătoare s-a adâncit, cu osebire, în lunile din urmă în sufletul Mitropolitului nostru.

Uneltiri pizmaşe au urzit o conspiraţie ticluită, nu numai contra înaltului ierarh iubit în tot Banatul, ca şi pe depărtate meridiane, ci - deopotrivă, din nenorocire - contra bunelor rânduieli canonice, stârnind amarnică tulburare, multă suferinţă, vătămări ce trebuie neapărat îndreptate, înlăturate. Rugarea noastră fierbinte, Preafericite Părinte Patriarh, este ca - temeinic şi grabnic - cuvioşi chibzuiţi, cu mare dragoste de adevăr să cerceteze, la Timişoara şi în toată eparhia bănăţeană, şi să constate că starea fizică a Mitropolitului nostru este mulţumitoare, dar - întâi de toate - că are discernământ integru, neştirbită claritate a cugetului, stări de fapt asupra cărora noi ne-am convins, făcându-i vizite şi telefonându-i spre a primi o încurajare, un sfat folositor. Cutezăm a crede că este bine a se afla cine a răspândit vrajbă, a înnodat complicităţi, a făptuit nedreptăţi, cauzând însemnate daune Bisericii Ortodoxe Române, în totalitatea sa.

Nutrim încredinţarea că neadevărurile vor fi lesne dovedite, că păgubirile vor fi recuperate, că lacrimile vor putea fi zvântate, iar cei vinovaţi vor da dreaptă socoteală", se arată în scrisoarea deschisă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite