20 de milioane de euro din bani europeni sunt investiţi în cel mai vestic oraş al ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sânnicolau Mare va beneficia de investiţii din bani europeni
Sânnicolau Mare va beneficia de investiţii din bani europeni

Cel mai vestic oraş din ţară a câştigat milioane de euro pentru renovarea străzilor şi a spitalului. Cinci firme din Germania şi Spania au primit în concesiune 40 de hectare pentru un proiect de obţinere a energiei electrice cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Oraşul fără şomeri renaşte printr-o infuzie fără precedent de fonduri europene. Primăria Sânnicolau Mare a câştigat un proiect european în valoare de 20 de milioane de euro şi modernizează drumurile şi trotuarele. „Banii acoperă 45 de kilometri de trotuar, asfaltăm 20 de kilometri de stradă şi renovăm tot cartierul de blocuri Panselelor, facem parcările. Alte două zone de blocuri au fost deja renovate. Banii acoperă şi un sistem de camere de supraveghere în oraş. Cei care provocă distrugeri vor fi filmaţi şi vor ajunge pe mâna poliţiei”, a spus Dănuţ Groza, primarul din Sânnicolau Mare.
Spitalul din oraş a fost renovat, iar clădirile urmează să fie încălzite cu ajutorul unui sistem de panouri solare.

„Acum facem licitaţia, iar în 2011 proiectul o să fie finalizat. Avem multe proiecte în derulare. E păcat să pierdem aceşti bani”, a mai spus primarul.  Un alt proiect de 19,2 milioane de euro aşteaptă răspuns de la forurile europene. Din aceşti bani urmează să fie modernizată staţia de epurare a apei din Sânnicolau Mare, să fie schimbat sistemul vechi de canalizare cu unul nou şi introdusă canalizarea în zonele din oraş unde nu există.
Primăria a concesionat 40 de hectare din păşunea oraşului unor firme din Germania şi Spania care investesc bani într-un proiect european de producere de energie cu ajutorul unor panouri fotovoltaice. „Pe lângă acest proiect, mai există un proiect de parc eolian pentru care am concesionat teren unei alte firme străine. Încurajăm firmele să investească în oraşul Sânnicolau Mare, iar noi aducem astfel bani la bugetul local”, a mai spus primarul din Sânnicolau Mare. 

Televiziune locală din fonduri UE


Peste 40.000 de euro din fonduri europene au fost câştigaţi pentru înfiinţarea unei televiziuni locale în Sânnicolau Mare. Proiectul a fost realizat împreună cu autorităţile din oraşul maghiar Mako. Aparatura tehnică a fost cumpărată, studioul a fost amenajat, iar televiziunea este gata de lansare în ianuarie 2011. „Vom transmite şedinţe ale consiliului local şi alte programe cu specific local. Astfel oamenii pot să vadă exact cum se iau deciziile şi pot să vină cu propuneri”, a mai spus primarul Dănuţ Groza.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite