Aveţi grijă unde faceţi baie pe timp de caniculă! Staţi departe de apa de la Albina sau Şag GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii mută terenul de fotbal pe apă, la Şag
Tinerii mută terenul de fotbal pe apă, la Şag

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au prelevat probe în aceste zile din apa râului Timiş, în zonele unde timişorenii preferă să fugă de agitaţia oraşului, la un grătar şi o baie răcoroasă. Analizele au arătat că apa nu este potrivită pentru bălăceală.

Pentru că avertizările de caniculă nu se mai opresc, timişorenii care încă nu şi-au luat concedii profită de orice zi liberă pentru a scăpa de arşiţa emanată de oraşul înghesuit. Malurile râului Timiş, în zonele localităţilor Şag şi Albina reprezintă cel mai ieftin şi mai uşor mod de a sta puţin la soare. În weekend, dacă te uiţi dinspre şosea în aceste locuri, vezi o dâră de fum neîntreruptă care se uneşte deasupra grătarelor cu mici sfârâind. Mai adaugi bere şi nişte boxe puternice la maşină şi distracţia e gata.

Autorităţile de sănătate publică ne avertizează însă că ar trebui să excludem baia din acest program. Potrivit analizelor efectuate recent pe mostre din apa râului Timiş din acele zone, apa nu este potrivită pentru îmbăiat.



GALERIE FOTO

image

Inspectorii DSP precizează că vor monitoriza apa de două ori pe lună, iar dacă vor constata că situaţia rămâne la fel, vor trimite notificări primăriilor.

Astfel, pentru timişoreni, în zilele toride tot ştrandurile rămân cea mai bună variantă pentru câteva ore de plajă şi bălăceală sănătoasă. 

FOTO A venit canicula! Află unde te poţi răcori în Timişoara în timpul acestei perioade fierbinţi

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite