Romana Gaica, poliţista de frontieră cu talent la scris. "Disciplina e parte din viaţa mea", spune tânăra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romana Gaica, în vârstă de 26 ani, a devenit timişoreancă prin adopţie. Tânăra a simţit tot timpul o pasiune pentru munca de poliţie și pentru apărarea legii. Tânăra se declară îndrăgostită de Timişoara şi de meserie, în egală măsură, iar disciplina e parte din viaţa ei.

„Țin minte că din copilărie nu am putut tolera nedreptatea , încălcarea legilor și lezarea drepturilor celorlalți, astfel încât consider că am ales bine meseria de polițist. Iniţial, am optat pentru studiul comunicării și al limbilor străine în facultate, deoarece mi se părea interesant și foarte util în societatea de azi. Cunoașterea limbilor străine reprezintă un atu, iar comunicarea este esențială atât în viața personală, cât și cea profesională. Ulterior, mi-am dorit să lucrez la poliția de frontieră pentru că mi se pare un domeniu interesant, care îți oferă multe provocări, satisfacții și care te obligă să devii o persoană responsabilă și organizată. Cred că succesul într-o astfel de meserie presupune pregătire, disciplină și multă muncă. Dacă aceste lucruri nu te sperie, oportunitățile sunt foarte mari", spune Romana.

Scrie pentru ea

Studiile au promovat-o pe timişoreancă în domeniul relațiilor internaționale, iar ocazional îndeplineşte şi funcţia de purtător de cuvânt la Poliţia de Frontieră Timiş. „Cel mai important lucru e că am alături de mine colegi bine pregătiți. Lucrez într-un compartiment operativ și am de-a face cu diverse situații, de cele mai multe ori neaşteptate. Acest lucru însă îmi place și mă motivează. Nicio zi nu seamănă cu alta", mai spune poliţista de frontieră.
Meseria a făcut-o pe Ramona mai suspicioasă, iar de aici au apărut şi situaţii hilare. Tânăra a câştigat o maşină la o promoţie, dar a fost la un pas să nu primească premiul pentru că a crezut că i se face o farsă. „Am învăţat din experienţa aceasta că lucrurile bune vin când nu te aştepţi", spune timişoreanca.

Luptă cu infractorii

Chiar dacă luptă cu infractorii care pun în pericol siguranţa graniţelor ţării, lucru care ar putea să o caracterizeze drept o persoană agresivă, Romana Gaica îşi surprinde colegii destul de des. Atunci când nu e chemată să îşi ajute colegii să reţină imigranţi sau să lucreze la dosare penale, timişoreanca are grijă să citească cele mai bune cărţi. „O bună perioadă din viaţa mea mi-am dorit să devin scriitoare. Între timp visurile mi s-au schimbat, dar în continuare cred că tot ce are legătură cu lumea cărţilor e fascinant şi îţi stârneşte imaginaţia. Faptul că am ales să fac o facultate de comunicare şi limbi străine m-a ajutat să îmi dau seama că e nevoie de literatură în viaţa noastră", mai spune Romana Gaica.

Oscar Wilde - model în viaţă

Poliţista de frontieră spune că scrie nuvele şi poezii. Deşi i s-a spus de multe ori că are veleităţi de scriitoare, ea ezită să treacă la nivelul următor. „Până acum nu am publicat nimic. Am preferat să scriu pentru mine. Acesta e modul în care mă relaxez. Oscar Wilde e scriitorul meu preferat", spune Romana Gaica.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Bacalaureatul ucide? Prostia a ajuns la rang de artă?

   

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite