Spărgătorii de maşini îşi fac de cap în vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Timişoara, cele mai multe spargeri de automobile au loc în miezul zilei
În Timişoara, cele mai multe spargeri de automobile au loc în miezul zilei

Poliţiştii au înregistrat un număr record de furturi din automobile în acest an. Spărgătorii de maşini au dat peste cap statisticile poliţiştilor, care au de-a face cu foarte mulţi hoţi sub 14 ani, protejaţi de lege.

Sute de timişoreni se trezesc cu maşina spartă în faţa blocului, în fiecare lună, iar numărul furturilor creşte de la o zi la alta. Cele mai multe spargeri de automobile au loc în miezul zilei, chiar în centrul Timişoarei. În acest an, peste 1.300 de automobile au fost sparte în Timişoara.

„Oamenii îşi lasă maşinile descuiate şi laptopurile, genţile şi poşetele la vedere, iar apoi se plâng că hoţii le fură. Nu îşi iau minime măsuri de precauţie. Hoţii deschid uşa şi dispar în zece secunde”, a spus comisarul şef Sabin Bogoşel, şeful Poliţiei Timişoara. Cartierele Girocului, Circumvalaţiunii, Şagului, Aradului şi Lugojului sunt vizate cel mai des de hoţii care lovesc noaptea. Ei golesc maşinile timişorenilor de aparate de fotografiat, antiradare, telefoane mobile, haine, genţi sau plase uitate de proprietari la vedere.

Sparg portierele cu bujia şi curăţă de bunuri patru sau cinci maşini, pe aceeaşi stradă, în mai puţin de două minute. Poliţiştii spun că maşinile timişorenilor sunt sparte şi de minori instigaţi de taximetrişti sau de hoţi reprofilaţi doar pe vânzări. Aceştia profită de minori, deoarece copiii sub 14 ani nu răspund în faţa legii şi sunt eliberaţi.

Topul furturilor din maşini

În Reşiţa au existat în 2010 peste 100 de spargeri de automobile, iar în Arad au fost peste 300 de spargeri. În Bihor, numărul furturilor din automobile a crescut în 2010, faţă de anul precedent. „În 2010 au fost înregistrate 582 de furturi. S-a înregistrat o uşoară creştere”, a spus inspector principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

GPS-urile şi detectoarele de radar sunt prada favorită a hoţilor din Hunedoara, care de la începutul acestui an au spart maşinile a 400 de hunedoreni. Ei au mai furat roţi de rezervă, baterii şi chiar combustibil.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite