În Vest se câștigă tot mai puțin din agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cercetare recentă realizată de Institutul Național de Statistică arată că în regiunea de Vest potențialul agricol nu mai este exploatat la același nivel ca în anii trecuți. Regiunea fiind pe ultimul loc în țară în clasamentul producției din sectorul agricol.

La nivelul regiunii de Vest realizările din domeniul agricol nu s-au ridicat la nivelul realizărilor din anii precedenți. Producția agricolă a scăzut în 2009 în întreaga țară, dar în Vest a fost înregistrată o diminuare de aproape cinci procente pentru producția vegetală față de 2008 și o creștere în cazul producției animale cu aproape trei procente.

Cu toate acestea valorificarea resurselor din agricultură în regiune nu s-a ridicat la nivelul celorlalte regiuni, Vestul fiind pe ultimul loc în țară, exceptând Ilfovul. Practic, în 2009, din producția agricolă, în regiunea de Vest nu s-au câștigat mai mulți bani decât în restul regiunilor. Astfel, din producția vegetală s-au înregistrat câștiguri de aproape 3.720 milioane de lei, pe când din cea animală aproximativ 2.300 de milioane de lei. Aceste sume reprezintă valoarea volumului tuturor produselor agricole, vegetale și animale, obținute în 2009.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite