Schimbări estivale la R.A.T.T.: 300 de oameni trimişi în şomaj tehnic şi trasee modificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă de Transport Timişoara va prelungi şomajul tehnic în care au fost trimişi aproape 300 de angajaţi în urmă cu trei luni. Mai mult, două linii de tramvai se vor combina iar o alta îşi va schimba capătul de la începutul lunii viitoare.

R.A.T.T. a hotărât să prelungească perioada de şomaj tehnic în care au fost trimişi, în urmă cu trei luni, aproximativ 300 de angajaţi. Termenul de trei luni de şomaj tehnic urma să expire în 30 iunie şi a fost prelungit cu încă două luni, până la începutul lunii septembrie.

Reprezentanţii R.A.T.T. asigură că circulaţia mijloacelor de transport în comun nu va avea de suferit din cauza acestor măsuri. Cu toate acestea, autobuzele şi tramvaiele vor circula mai rar, adaptându-se programului de vară. „În fiecare an, în perioada vacanţei şi a concediilor, scade numărul călătorilor. Schimbările nu au legătură cu cei 300 de oameni cărora li s-a prelungit perioada de şomaj tehnic pentru că personalul de bord este scutit de la aceste măsuri, în şomaj tehnic fiind trimişi angajaţi care se ocupă de alte activităţi, nu vatmani sau şoferi", a explicat Cosmin Bradu, purtător de cuvânt al R.A.T.T.

Dincolo de modificările ce privesc programul de circulaţie al mijloacelor de transport în comun, R.A.T.T. a pregătit şi alte schimbări care vor intra în vigoare chiar de la începutul lunii iulie. Liniile de tramvai şase şi zece se vor combina şi în locul lor va circula un singur tramvai ce va avea traseul: Calea Torontalului - Balta Verde - Piaţa 700 - Catedrala Mitropolitană - Piaţa Maria - Piaţa Bălcescu - Sala Olimpia - Banatim - Piaţa traian - Prefectură - Piaţa 700 - Balta Verde - Calea Torontalului. „Am apelat la aceste modificări după ce s-au făcut verificări şi sondaje, în urma cărora s-a constatat că este o linie neeficientă", a mai spus Cosmin Bradu.

O veste bună pentru timişoreni ar fi faptul că, pe porţiunea Piaţa 700 - Piaţa Maria - Piaţa Traian şi viceversa, toţi timişorenii care au abonament pe una dintre liniile ce traversează această zonă, pot circula gratuit şi cu alt tramvai care circulă pe acest traseu.

O altă schimbare se va efectua pe linia tramvaiului nouă care avea capătul de linie în Ciarda Roşie. Capătul de linie va fi mutat în Piaţa Gheorghe Domăşnean.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite