Majoritatea controlorilor de bilete din autobuze şi tramvaie au fost concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă de Transport Timişoara a disponibilizat, săptămâna aceasta, aproximativ 350 de persoane. Printre cei care şi-au primit preavizul se regăsesc şi controlorii de bilete. Munca lor va fi preluată de poliţiştii comunitari.

Aproape 350 de angajaţi ai R.A.T.T. şi-au primit săptămâna aceasta preavizul şi până a finalul lunii nu vor mai fi angajaţi ai regiei. Persoanele care şi-au pierdut locul de muncă vor primi salarii compensatorii în funcţie de vechimea lor în cadrul regiei. „Cei care au muncit la R.A.T.T. până în 10 ani vor primi cinci salarii compensatorii, cei care au între 10 şi 15 ani vechime vor primi şapte salarii, iar nouă salarii vor primi doar cei care au peste 15 ani vechime", a spus Ioan Lera, reprezentant sindical. Măsura a fost luată pe fondul crizei din bugetul R.A.T.T.. „Se va face o economie de aproape două milioane de lei lunar", a spus Cosmin Bradu, purtător de cuvânt al instituţiei.

Concedieri s-au făcut în toate departamentele R.A.T.T. cu excepţia şoferilor şi a vatmanilor, care au fost feriţi. Controlorii de bilete au fost poate cei mai afectaţi. Majoritatea dintre ei şi-au pierdut joburile, la R.A.T.T. rămânând doar foarte puţini controlori angajaţi. „Poliţia Comunitară a preluat o parte din atribuţii, urmând ca, treptat, să preia şi activitatea de control", a spus Ioan Lera.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite