Timișoara, capitala prelevărilor de organe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestul țării a devenit, în 2010, un tărâm al miracolelor pentru românii care au nevoie de transplant pentru a putea trăi. Medicii timișoreni și cei din Oradea au reușit performanța ca într-un singur an să facă aproximativ jumătate din prelevările de organe care au avut loc la nivel național.

Operațiile de prelevare de organe sunt din ce în ce mai dese în capitala Banatului. Până acum, toate intervențiile de acest gen care au avut loc la Spitalul Județean din Timișoara au avut succes și bănățenii au început să înțeleagă importanța unor astfel de operații.  Tocmai de aceea, prelevările de organe care au avut loc în Vestul țării constituie aproape jumătate din numărul acestora la nivel național. Doar anul acesta, trei persoane care și-au dat ultima suflare pe paturile din Spitalul Județean de la Timișoara au devenit salvatori pentru o mulțime de bolnavi din țară. Familiile pacienților și-au dat acceptul pentru prelevarea organelor în speranța că acestea vor salva alte vieți.

Anul trecut, a fost unul extrem de prolific pentru prelevarea de organe din regiunea de Vest. Echipa de transplant de la Spitalul Județean din Timișoara, alături de echipa de  medici din București și cea din Cluj, a participat la nu mai puțin de 15 operații de prelevare de organe. "În anul 2009, la SCJUT s-au înregistrat numai trei prelevari de organe, însă, anul trecut, statistica arată că familiile persoanelor aflate în moarte cerebrală au fost mult mai deschise față de acest aspect. Astfel că, din cei 21 de pacienți declarați în moarte cerebrală, în cazul a 15 dintre ei, familiile și-au dat acordul pentru prelevarea de organe", este precizat într-un comunicat de presă al Spitalului Județean din Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite