Pompierii din Timiş sunt pregătiţi să facă faţă unor inundaţii de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul a peste 30 de ore de exerciţii, desfăşurate în mod continuu zi şi noapte, membrii echipei DKMT Rescue din Ungaria, Serbia şi România au demonstrat cu seriozitate modul în care ar putea face faţă unor inundaţii de proporţii, în cazul în care regiunea Dunăre - Criş - Mures -Tisa ar fi afectată

Conform scenariului, din cauza precipitaţiilor abundente, un dig de pe râul Tisa a cedat, iar inundaţii masive au afectat împrejurimile oraşului Szeged. Pentru a face faţă dezastrului, au fost solicitate forţe suplimentare, din cadrul euroregiunii DKMT. Un centru operaţional internaţional a fost creat pentru a coordona echipele naţionale şi pentru a trasa sarcinile corespunzătoare fiecărei.

Deşi era vorba numai de un exerciţiu, participanţii au luat foarte în serios sarcinile, rezolvând fiecare acţiune în parte, cu maxim profesionalism. Astfel, observatorii internaţioali, aflaţi la faţa locului, au apreciat siguranţa şi îndemânarea cu care au acţionat românii, dar mai ales faptul că au reuşit să se mobilizeze şi să intervină în timp foarte scurt.

Pentru a aduce un plus de credibilitate şi realism situaţiei, salvatorii au fost cazaţi într-o tabără de corturi, organizată pe naţiuni. Tabăra era prevăzută cu grupuri sanitare mobile, cort pentru luarea mesei şi centru de comandă. Iluminatul, paza şi accesul în tabără au fost asigurate de elevii Şcolii de Formare a Poliţiştilor din Szeged, care s-au înscris la această acţiune ca voluntari.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite