Migranţi tunisieni şi algerieni reţinuţi la graniţa de vest a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
-
-

Poliţiştii de frontieră au depistat zece migranţi, dintre care trei tunisieni - care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria - şi şapte cetăţeni algerieni, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

Prima "tranşă" de migranţi a fost depistată azi-noapte de poliţiştii de frontieră din Beba Veche, care au depistat în zona de competenţă trei persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă. Lucrătorii au procedat la conducerea acestora la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că cei trei sunt cetăţeni tunisieni, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani. Aceştia au declarat că au plecat din Timişoara până in localitate Sînnicolau Mare cu un mijloc de transport ocazional, iar de acolo au luat un autobuz până în localitatea Dudeştii Vechi, unde călatoria spre vestul Europei le-a fost întreruptă de către poliţiştii de frontieră.

"În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun", a spus Mihaela Marcoff, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Timiş.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră de la Jimbolia au depistat în zona de competenţă un grup de şapte persoane, cetăţeni algerieni, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. În cauză se continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite