Trei grafferi din Timişoara au fost amendaţi de poliţiştii comunitari (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arta desenului pe pereţii clădirilor din  oraş este considerată act de vandalism de poliţiştii comunitari. Trei tineri, dintre care doi minori, care au făcut un graffiti pe un chioşc de ziare de la intersecţia străzilor Ioan Mihalache cu Andrei Şaguna, au fost amendaţi de comunitari.

Arta graffiti-ului nu este complet înţeleasă de poliţiştii locali care nu ezită să aplice sancţiuni pentru orice acţiune de acest gen depistată pe străzile oraşului. În acest weekend, un tânăr de 19 ani şi doi alţii de 16 şi 15 ani au fost amendaţi pentru că au colorat un chioşc de ziare. „În ultimele trei luni, am mai avut trei astfel de constatări", a spus Nicoleta Popa, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Comunitare Timişoara. Aceasta a precizat că acţiunile de depistare a acestor fapte vor continua.

Graffiti se poate face legal în Timişoara, dar vandalii îi calcă în continuare pe nervi pe locuitorii oraşului

Grafferii timişoreni spun că forma de artă pe care ei încearcă să o practice ar merita să fie luată în considerare, dar că este nevoie şi de un control. „Eu spun că e bine că poliţiştii comunitari îşi fac datoria, dar nu unde trebuie. Ne uităm şi vedem tramvaiele mâzgălite. E bine într-un fel să existe şi un control", a spus Falviu Roua, graffer.

image

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

În oraşul de pe Bega există doar două locuri în care tinerii grafferi îşi pot manifesta talentul. „Dacă ar fi mai multe ziduri legale, mai mult ca sigur s-ar reduce abuzurile", a completat tânărul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite