Cel mai citit cotidian din Spania l-a remarcat pe antrenorul Cosmin Contra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra, lăudat de prestigiosul ziar "Marca"
Cosmin Contra, lăudat de prestigiosul ziar "Marca"

Succesul tânărului antrenor de la Poli Timişoara nu a trecut neobservat în Spania, ţara unde a jucat cel mai mult. Jurnaliştii prestigiosului cotidian sportiv „Marca” au vorbit cu „Guriţă”, iar articolul rezultat îl prezintă pe timişorean în termeni elogioşi.

Fotbalistul Cosmin Contra a evoluat aproape zece ani în Spania, la Alaves, Atletico Madrid şi Getafe, iar ibericii îşi amintesc cu plăcere de fundaşul dreapta. Trecerea acestuia la antrenorat şi faptul că a reuşit să rămână neînvins în campionat cu Poli sunte elementele care au atras din nou atenţia presei spaniole.

Contra are o nouă viaţă. De opt etape, este antrenor – jucător la Timişoara, iar lucrurile nici că puteau să meargă mai bine, consemnează „Marca” într-un articol cu titlul „Contra, noua senzaţie de pe banca tehnică”. Bănăţeanul le-a explicat ziariştilor spanioli care este situaţia sa în acest moment. „Tot ce trăiesc acum este nou pentru mine. Sunt antrenor jucător, iar până acum îmi merge foarte bine. Mai joc doar câte 15 minute în unele meciuri, pentru a înlocuit un jucător obosit sau pentru a ajuta echipa cu experienţa mea, dar sunt concentrat mai mult pe antrenorat”, a mărturisit Cosmin Contra.

„De când sunt antrenor, în campionat am luat 20 de puncte din 24 posibile şi cred că avem şanse bune de a câştiga Liga 1. Pentru mine este un lucru bun,echipa mă poate ajuta să acumulez experienţă pe banca tehnică. Poli este una dintre echipele mari ale României, a jucat în sezonul trecut în preliminariile Ligii Campionilor”, a mai spus Contra în cotidianul cu cel mai mare tiraj din Spania.

Ţinta lui Contra: Spania

„Marca” a remarcat faptul că „Guriţă” nu este licenţiat ca antrenor. „Din ianuarie voi începe cursurile pentru licenţa Pro, cu care pot antrena oriunde în lume”, a precizat Contra. Acesta a mărturisit că ar reveni oricând în fotbalul spaniol. „Îmi place Spania, iubesc această ţară şi aş vrea să mă întorc acolo cât de curând. Sper ca experienţa pe care o acumulez la Timişoara să mă ajute să ajung la o echipă divizionară în Spania”, a declarat tehnicianul alb-violet.

Cosmin Contra a admis că ar fi tentat să se întoarcă în Spania şi pentru un post mai puţin vizibil decât cel de antrenor principal, iar anii petrecuţi la Getafe l-au apropiat de clubul căruia i-ar acorda prioritate în cazul apariţiei unor oferte. „Mereu am spus că sunt recunoscător pentru momentele frumoase trăite acolo. Dacă aş primi oferte din Spania, o eventuală ofertă de la Getafe ar avea prioritate. Aş lucra acolo chiar şi ca secund sau pe altă funcţie, mi-ar plăcea să am o asemenea ocazie”, a mai spus Contra.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite