Parcarea unui centru comercial, singurul loc din Timişoara pentru distracţia de iarnă GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În capitala Banatului, patinajul este doar o activitate de relaxare. Singurul loc unde se poate practica acest „sport" este arena din parcarea mall-ului timişorean. Aici, micuţii pot lua liecţii de patinaj, asta doar pentru a se putea distra preţ de câteva ore. Cei care se gândesc să facă performanţă în acest sport nu au nicio şansă să facă asta la Timişoara.

Sutele de persoane care patinează pe arena din parcarea centrului comercial fac asta doar pentru a se bucura de iarna preţ de câteva ore. Încă de la inaugurare, patinoarul este folosit strict pentru divertisment.

Din lipsa unui alt spaţiu amenajat pentru distracţiile de sezon, tot mai mulţi timişoreni aleg să-şi petreacă serile pe patine, chiar dacă asta presupune ca peisajul din jur să cuprindă o parcare plină cu maşini sau blocuri vechi uriaşe. „Numărul de persoane este în creştere în fiecare an. Cei mai mulţi clienţi vin la patinoar în zilele de week-end şi la seriile de seară, de la orele 18.00 şi 20.30",  a mai spus Consuela Doboş. Interesul creşte imediat după sărbători, când se încheie vacanţa şcolară.

 

image
image

CLICK PENTRU IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO

Natalia are doar patru ani şi jumătate şi astăzi, pentru prima oară, a încălţat patinele. Micuţa a venit la patinoar cu tatăl ei şi a intrat curajoasă pe gheaţă. "Am adus-o ca să înveţe puţin, nu neapărat să facă sport. A trebuit să ducem puţină muncă de convingere cu ea",  a spus Olimpiu Koranci.

image

CLICK PENTRU IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO

O echipă de trei instructori de patinaj îşi oferă serviciile în fiecare zi pentru copii care vor să înveţe tainele sportului, pentru 160 de lei care acoperă costul a opt şedinţe. „E un sport de timp liber. În Timişoara nu mai există ca sport de performanţă de aproape 20 de ani. Probabil din motive financiare, sau dezinteres", a spus Felix Sinintean, profesor de patinaj.

Pentru o oră şi jumătate pe gheaţă un copil trebuie să plătească şapte lei, iar adulţii câte 12 lei de persoană. Cei care nu au patine, dar nu pot sta pe margine au posibilitatea să le închirieze cu doar 8 lei pentru una dintre cele aproape 500 de perechi. Mai mult, adevăraţii pasionaţi îşi pot face abonamente săptămânale cu acces nelimitat cu 50 de lei pentru micuţi şi 70 de lei pentru cei peste 18 ani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite