VIDEO Un om al străzii din Timişoara s-a transformat pentru o noapte în obiectiv turistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii s-au arătat interesaţi de statuia vie (foto: Mircea Gherase)
Timişorenii s-au arătat interesaţi de statuia vie (foto: Mircea Gherase)

O asociaţie culturală din Timişoara a transformat, pentru o noapte, un om al străzii într-un star pentru turişti. Ba mai mult, omul străzii chiar a făcut bani pentru prestaţia lui.

Pentru a atrage un semnal de alarmă, o asociaţie culturală din Timişoara - Monotremu - a organizat o acţiune inedită în oraş. Cei de la "Monotremu" au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că deşi Timişoara se doreşte a fi un oraş turistic şi adoptă supranumele de Mica Vienă, oraşului îi lipsesc cu desăvârşire acele elemente specifice centrelor turistice occidentale: statuile umane (vivente).

Dorind să compenseze acest lucru, cu ajutorul unui actor şi a unei recuzite achiziţionate de la magazinele second-hand, tinerii au reuşit ofere Timişoarei o statuie vie, care sufla un pumn de praf în momentul în care primea bani.

"Am ales un aurolac pentru că România, deşi este o ţară în care consumul de droguri este incriminat, există tot mai mulţi consumatori de vopsele, cleiuri, lacuri şi adezivi, care au efecte similare drogurilor. Aurolacul a devenit din persoană marginalizată, respinsă şi ignorată, un obiect de atracţie turistică şi a primit toată atenţia publică. Au fost persoane care s-au fotografiat în faţa statuii, iar altele i-au dat bani", spun organizatorii. În timpul show-ului, actorul a strâns 27 de lei şi 45 de eurocenţi.

   

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite