O femeie de 40 de ani din Timiş a salvat viaţa a doi români prin moartea ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia a înţeles că pentru femeia de 40 de ani nu se mai putea face nimic - ea intrând în moarte cerebrală - şi a decis să salveze viaţa altor pacienţi care sunt înscrişi pe listele de transplant. Astfel, familia şi-a dat acordul pentru prelevarea rinichilor şi ficatului.

O nouă prelevare de organe va avea loc în această noapte la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara. Este cea de-a 14-a prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, operaţie realizată împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj.

Pacienta, în vârstă de 40 de ani, din judeţul Timiş, a fost internată la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), în urmă cu o săptămână, cu anevrism cerebral. În această dimineaţă, femeia a fost declarată în moarte cerebrală.

"Familia a înţeles că pentru pacientă nu se mai putea face nimic şi a decis să salveze viaţa altor pacienţi care sunt înscrişi pe listele de transplant. Astfel, familia şi-a dat acordul pentru prelevarea rinichilor şi ficatului", a spus Liana Dacilescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Judeţean. Rinichii vor fi prelevaţi şi preluaţi de echipa de specialişti din Cluj, iar ficatul de echipa sosită din Bucureşti.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite